UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Sanayici İş Kadınları ve İŞ Adamları Konfederasyonu’nu kabul etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, konuk heyeti kabulde yaptığı konuşmada, hükümetin istifasıyla yoğun bir gündemin içerisinde olduklarını belirterek, “Her zaman yatırımları destekliyoruz. Yatırımlar her zaman ülkenin ileriye gidişini hızlandırır” dedi.

KKTC’nin ufak bir ülke olmasına rağmen yatırım imkanlarının geniş olduğunu dile getiren Özgürgün,  her yatırımın halkın refahını arttırdığı bilinciyle davrandıklarını söyledi.

Özgürgün, UBP’nin 41. yıllık bir parti olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Güney Kıbrıs’ın AB’ye girmesi, AB’nin verdiği sözleri tutmaması, Yeşil Hat Tüzüğü’nün hayata geçirilmemesi gibi konularda sıkıntılar yaşadığına işaret eden Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının bunlardan vazgeçmediğini, her geçen gün artan şevkle çalışmaya devam ettiğini belirtti.

1459864437.jpg

ATASOY

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ise konuşmasında, konfederasyonlarının hem Türkiye’de, hem de dünya çağında katıldıkları ekonomik çalışmalarda özellikle KKTC’nin bağımsızlığı ve izolasyonların kalkması için lobi çalışması yaptıklarını belirtti.

40 yıldır devam eden çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını istediklerini kaydeden Atasoy, bunun zorlu bir yol olduğunu ve KKTC’nin her zaman iyi niyetli davranırken, Rum Yönetimi’nin süreci yavaşlatmak için uğraştığını söyledi.

Atasoy, Türkiye’nin garantörlüğünde, iki toplumlu ve toprak bütünlüğü korunarak iki halkın bağımsız şekilde yaşamalarını temenni ettiklerini söyleyerek, bunun için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Nezahat Atasoy, bugün itibariyle KKTC hükümetinin istifa etmesine de değinerek en kısa sürede duyarlı ve güçlü bir hükümet kurulmasını diledi.

Ekonomik anlamda da güçlü bir KKTC’ye ihtiyaç olduğunu dile getiren Atasoy, kendilerinin KKTC’ye yatırım yapmak isteyenleri bilgilendirerek tavsiyelerde bulunduklarını belirtti. Atasoy, KKTC’nin geniş bir yatırım potansiyeli olduğunu ancak bunu en verimli şekilde dünyaya tanıtmak gerektiğini söyledi.

Atasoy, UBP’yi de bunca yıllık hizmetleri için kutlayıp takdire şayan bulduğu hizmetlerinden dolayı tebrik etti.