Bir televizyon programına katılarak gündemdeki konuları değerlendiren Özgürgün, hükümeti de eleştirdi.

Konuşmasında Türkiye’nin KKTC’ye desteğine de işaret eden Hüseyin Özgürgün, “Birçok ülkede sıkıntılar var. Avrupa Birliği ülkeleri de güllük gülistanlık değil. Önemli olan ülkelere sıkıntılarında diğer ülkelerin destek olmasıdır. Bize destek olan yalnızca Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

“UBP KANADININ YÜZDE 90’I EROĞLU’NU DESTEKLEYECEK”

19 Nisan’da gerçekleşecek seçim konusundaki görüşlerini de aktaran Özgürgün, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda bitecekse, ilk turdan yalnızca Eroğlu’nun çıkacağına inanıyoruz. Başka bir adayın ilk turda seçim kazanacağına inanmıyoruz” dedi.

Özgürgün, UBP kanadının yüzde 90’ının Derviş Eroğlu’nu destekleyeceğini de söyledi.

“HALKIN YÜZDE 40’I KARARSIZ…”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, halkın yüzde 40’ının kime oy vereceği konusunda kararsız olduğunu söyledi.

“Bu kararsızlar da dağılırsa yine Eroğlu seçimleri birinci turda kazanır” diyen Özgürgün, “Bize gelen bilgiler 5 bölgede de Cumhurbaşkanımızın birinci çıkacağıdır” ifadesine yer verdi.

Özellikle Lefkoşa için iddialı olduğunu da kaydeden Özgürgün, açıklamalarında Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’i de eleştirdi.

“Sayın Siber Cumhurbaşkanı adayıdır ama Cumhurbaşkanlığını Başbakanlıkla karıştırıyor. Cumhurbaşkanı olunca birçok sorunu çözeceğini ifade ediyor. İcraatın başının hükümet olduğunu unutuyor. Başbakan seçilecekmiş gibi konuşuyor” ifadesine yer veren Özgürgün, “Sayın Siber ülke sorunlarını çözecekse Başbakanlığı döneminde niye çözmedi?” diye sordu.

“LİDER OLMASI İÇİN DAHA ÇOK YOL GİTMESİ LAZIM”

Cumhurbaşkanlığının bir liderlik olduğunu söyleyen Özgürgün, “Sayın Denktaş, Eroğlu ve Talat liderdiler. Çünkü Denktaş toplum liderliğinden, parti başkanlığından sonra Cumhurbaşkanı oldu. Sayın Eroğlu ile Talat da parti başkanlığı ve Başbakanlıktan sonra lider oldu. Ama Siber’in lider olması için daha çok yollar gitmesi lazım” şeklinde konuştu.

Özgürgün açıklamasında, “Sibel Hanım partinin lütfen çıkardığı bir aday gibi görülüyor. Liderlik yanını bırakın partisiyle bağlantısında bile sorun var” iddiasına yer verdi.

“DEVLET ZAMAN ZAMAN EKONOMİK SIKINTIYA GİREBİLİR, BUNU AŞMAK HÜKÜMETİN İŞİ”

Hükümetin icraatlarını da eleştiren UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, devletin zaman zaman ekonomik sıkıntılara girebileceğini, bunları aşmanın hükümetlerin işi olduğunu söyledi.

“Üniversiteler, oteller, turizm ve bu alanlarda yaratılan istihdamlar, hep UBP hükümetleri döneminde gerçekleştirilmiştir” diyen Özgürgün, özel sektörle ilgili adımların da UBP dönemlerinde atıldığını söyledi.

“GELEN HÜKÜMETLER HALKIMIZA UBP’Yİ ARATTI”

Özgürgün açıklamalarında şunları da kaydetti:

“UBP dönemlerinde sıkıntılar olmadı mı? Oldu ve UBP de iktidardan gitti. Ama her seçim kaybettiğinde gelen hükümetler halkımıza UBP’yi arattı. Çünkü halk kimin neyi yaptığını görüyor.

Çözüm olmadan sorunlar çözülemezmiş! Bu memlekette çözüm olmadan da sorunların çözüldüğü, bilhassa bizim dönemlerimizde açıkça görüldü. Kendinizi ‘çözüm olmazsa sorunlar çözülmez’ diye endekslerseniz o koltuktan kalkacaksınız. Yapabilecek olanlar var. O koltuktan kalkın biz size nasıl yapıldığını gösteririz.

“TÜRKİYE’NİN KKTC’YE DESTEĞİ BÜYÜK”

Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği ülkelerinden farklı yaşamadığını, ekonomik sıkıntıların her ülkede olabileceğini ifade eden Hüseyin Özgürgün şunları da ekledi:

“Birçok ülkede sıkıntılar var. Avrupa Birliği ülkeleri de güllük gülistanlık değil. Önemli olan ülkelere sıkıntılarında diğer ülkelerin destek olmasıdır. Bize destek olan yalnızca Türkiye’dir. Türkiye’nin KKTC’ye desteği büyük.”

“HÜKÜMET ETMEYE DEVAM EDERLERSE HEM KENDİLERİNİ HEM DE ÜLKEYİ KÖTÜYE SÜRÜKLEYECEKLER”

Açıklamasında polis terfilerine de değinen Özgürgün şöyle devam etti.

“Terfiler ‘seçim yasaklarında yapıldı’ diye söylemler vardır. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu ve Mahkemeler tarafından değerlendirilir ve öyle karar verilir. Ben bu hükümetin devam edemeyeceğini, istifa etmesi gerektiğini çok söyledim.

Hatta son seçimlerde, referandumda Anayasa değişikliğinin yüzde 62 oranında ‘hayır’ almasının mutlaka erken seçimi gerektirdiğini tekrarladım. Hükümet inatla sürdürülüyor. Benim gördüğüm kadarıyla gitmiyor, sıkıntı var. Bu ısrarları ve inatları nereye kadar gider, hükümeti ne kadar sürdürebilirler, neticeleri ne olur? Şu anda birçok şeyi yapabilecek güce sahip bir hükümet var ama olumlu bir icraat yapamıyor. Dolayısıyla bunları yapabilecek güçlü bir hükümet gereklidir. Bu hükümet de nasıl oluşur onu seçim sonrasında göreceğiz. Ama yine de hükümet etmeye devam ederlerse hem kendilerini hem de ülkeyi çok daha kötüye sürükleyecekleri aşikârdır.”