Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “kurultayda son haftaya girilirken, tüm başkan adaylarını, kendilerini üyelerine anlatırken, yarış ruhu ve heyecanı içinde yaptıkları eylem ve söylemlerde parti birliğinin, bütünlüğünün ve huzurunun bozulmaması konusunda hassas olmaya” çağırdı.

“İLK KEZ BU BOYUTTA ÇOK ADAYLI BİR SEÇİM”

Aynı zamanda 7 genel başkan adayından biri olan Özgürgün, yazılı açıklamasında 20. Olağan Kurultay’ın her yönüyle kritik bir dönemde yapılacağının bilinci içerisinde olduklarını belirterek, UBP’nin 40 yıllık yaşamında ilk kez genel başkanlık ve parti meclisi üyeliği seçimlerinde bu boyutta çok adaylı bir seçim yaşanacağını kaydetti.

Özgürgün, partinin süreci olgunlukla aşacağı ve bu sınavı başarıyla vereceğini belirterek, bunu ülke, halk ve gelecek nesiller için yapmak gerektiğini ifade etti.

“Ülkede başta ekonomi olmak üzere tüm sorunlarımızın yanı sıra özellikle Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakere sürecinin perde gerisinde sürüklenmek istendiği istikametin halkımızı ciddi şekilde endişelere sevk ettiği hepimizin malumudur” diyen Hüseyin Özgürgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“UBP kurulduğu günden günümüze misyonunu, inandığı değer yargılarını, ulusal davadaki kararlı duruşunu kurultayımızla güçlenerek gelecek nesile ulaştıracağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu ülkenin en önemli siyasi değerlerinden biri olan UBP’nye ülkemizin, halkımızın mutlaka ihtiyacı olduğu asla yadsınamaz bir gerçektir. Hedef daha güçlü bir UBP, daha refah, daha mutlu yarınlardan umutlu bir KKTC ise en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, tüm halkımızın güveni olmalıyız.”

Özgürgün, kurultayların halka hizmet yolunda parti içi yarışlar olduğunu ifade ederek adayları yarış ruhu ve heyecanı içerisinde yaptıkları eylem ve söylemlerde parti birliği, bütünlüğü ve huzurunun bozulmaması yönünde çağrıda bulundu.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, “UBP’lilerin dik duruşlarını kararlılıkla sürdürdüğü, aydınlığa yürüyüşü; el ele, omuz omuza gönül birliğiyle yaptığı takdirde zafere ulaşılacağını” kaydetti.

Özgürgün açıklamasında, kimsenin kendilerini ülke ve halkın menfaatleri adına verdikleri mücadelede yollarından çeviremeyeceğini de belirtti.