Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yunanistan Savunma Bakanı’nın savaş çığırtkanlığı yaptığını ve geçmişten hala ders çıkarmadığını belirterek, “Yunanistan’ın Kıbrıs konusunun çözümüne ilişkin olumlu katkısını beklemek saflıktan ötedir”  dedi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre Özgürgün, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı ve Savunma Bakanı’nın söylemlerini değerlendirdi.

Özgürgün, şunları kaydetti:

“Yunan halkının sosyal cinnet halinin seçim ürünü yeni Başbakan’ın Güney Kıbrıs’ı ziyareti sırasında Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin olumsuz Yunan tavrını tekrarlamasından sonra, bu kez de Savunma Bakanı’nın savaş çığırtkanlığı yaparak efelenmesi, Rum-Yunan ikilisinin bilinen hedef ve emellerinden vazgeçmediklerinin en açık kanıtıdır.

Yunan Bakan’ın ekonomik sorunlarla boğuşmakta olan Güney Kıbrıs’a savaş uçağı satın alması yönünde telkinde bulunması, Rum liderliğini Yunanistan’ın Kıbrıs’ın uzağında olmadığına işaret ederek diklenme konusunda yüreklendirmesi, önümüzdeki müzakere sürecinin seyrine ışık tutmaktadır.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un Güney Kıbrıs’ı ziyareti sırasında ortaya koyduğu görüş ve önerilerini bilmeyen ya da kabul etmeyenlerin varlığı şaşırtıcıdır. Çipras hükümetinden Kıbrıs sorununun çözümüne olumlu katkı bekleyen çevreler, yüzleştikleri bu gerçekleri dikkatle değerlendirmeli ve Kıbrıs Türk liderliğini suçlayarak Kıbrıs Türk halkının adadaki hak ve çıkarlarına zarar vermekten vazgeçmelidir.

Türk düşmanlığı üzerine kurgulanan ırkçı Rum-Yunan zihniyetinden Kıbrıs konusunun çözümüne ilişkin olumlu katkı beklemek saflıktan ötedir.”