Raif Uzkan

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 20 Temmuz etkinliklerine katılmak üzere Adada bulunan Osman Faisal Elsayed başkanlığındaki yabancı bakan ve parlamenterler heyetini kabul etti.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da hazır bulundu.

ELSAYED

Sudanlı Milli Kongre Partisi üyesi ve Avrupa ile Amerika’dan sorumlu Dış İlişkiler Sekreteri Osama Faisal Elsayed kabul için Başbakan Özgürgün’e teşekkür ederek, birinci ağızdan Kıbrıs’taki son siyasi gelişmeleri ve Kıbrıs gerçeklerini dinlemek için geldiklerini söyledi.

Elsayed, Kıbrıs barış sürecine ve olası ortak bir çözüme destek olmak istediklerini de belirtti.

Elsayed’in ardından konuk heyetteki bakan ve milletvekilleri teker teker söz alarak başbakan Özgürgün ve Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’na Kıbrıs’a bakış açılarını ve Kıbrıs konusundaki görüşlerini dile getirerek bazı sorular sordular.

1468927777.jpg

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Özgürgün de konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs Türkünün 42. yılında barışı ve özgürlüğü kutladığına işaret etti.

Özgürgün, 20 Temmuz 1974 öncesi ve sonrasının kendileri tarafından en iyi şekilde konuk heyete aktarılacağını da söyleyerek, geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması adına, bundan sonra sürecin nasıl gelişeceğinin önemli olduğunu vurguladı.

20 Temmuz’larda Kıbrıslı Türklerin adaya barışın geldiği günü kutladığını kaydeden Özgürgün, 1974 öncesi olaylarda binlerce kişinin öldüğünü de sözlerine ekledi.

1468927715.jpg

1468927712.jpg

1468927776.jpg