Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kooperatif Merkez Bankası'nın, Kıbrıs Türk halkının adeta tarihi sürecini yansıttığını ve en köklü değerlerden biri olduğunu söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kooperatif Merkez Bankası'nın (Koopbank) kuruluş yıldönümü nedeniyle dün akşam Golden Tulip Otel'de düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyona, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özgürgün, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 57. yılını kutlayan Koopbank'ın adeta Kıbrıs Türk halkının tarihi sürecini yansıttığını belirterek, Koopbank'ın her alanda halkın yüz akı olduğunu söyledi.

Etkinlikte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, Koopbank'ın Başbakanlığa bağlı olduğunu hatırlatan Başbakan Özgürgün, ülkenin ekonomik ve siyasi anlamdaki bir çok dönüm noktasında Koopbank'ın Kıbrıs Türk halkın ekonomik anlamda göğsünü kabarttığını kaydetti.

Başbakan Özgürgün, "Koopbank, o dönüm noktalarında, siyasetin vermiş olduğu sıkıntıların yanında, Kıbrıs'ta özellikle 1960'lı yıllarda da Kıbrıs Türk halkınının göğsünü kabartan bir kurum olarak hep parladı. Bugün 57. yaşını kutluyor, nice yıllara. Bugüne kadar Kooperatif Merkez Bankası'na bir çok kişinin emeği geçti. Kıbrıs Türk halkının adeta tarihi sürecini yansıtıyor. Emeği geçen, bugün hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Emeği geçip bugün hayatta olanlara sağlıklı uzun ömür diliyorum, bugün emeği geçmeye devam edenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

1473509815.jpg

"EN KÖKLÜ DEĞERLERİMİZDEN"

Koopbank'ın sadece bir banka olmadığını, Kıbrıs Türk halkının, boşluk olan; yıllar içinde ticaret, sanayi, tarım gibi alanlarda yüz akı olarak, güçlü bir şekilde yarattığı en köklü değerlerden biri olduğunu belirten Başbakan Özgürgün, böyle bir kuruma sahip olmanın gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, ülke ölçeğine göre, ülke geneline bu anlamda hizmet veren bir kurumun başka ülkelerde pek bulunmadığını, bu açıdan da çok değerli olduğu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, Koopbank'ın 57. yılını kutlayarak, bankanın olgunlaşmış döneminde, geçmişten alacağı tecrübe ile çok daha atik, çok daha güler yüzlü ve çok daha yeniliğe açık hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Denktaş, bunu sağlayabilmek için ilgili yasanın çağdaşlaştırarak, çalışanları daha iyi görev yapabilir hale getirmenin hükümetin görevi olduğunu belirtti.

1473509787.jpg

1473509837.jpg

1473509851.jpg