Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan uluslararası anlaşma kapsamında Meclis’in onayıyla hayata geçirilecek Gençlik Koordinasyon Ofisi’nin ülke sporuna çok ciddi yatırımları ve desteği öngördüğünü vurguladı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bilgiye ve onaya sunuşlar bölümünde komitelerde ivedilikle görüşülen Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi, Güvenlik Kuvvetleri İç Hizmet (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Birleştirilmiş Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesini ve üçüncü görüşmelerinin de yapılmasını onayladı.

Genel Kurul, özel gündeminde bulunan Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderilen ve doğrudan Genel Kurul’un gündemine alınan Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasasını görüşmeye başladı.

ÇELER

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, Gençlik Koordinasyon Ofisi hakkında söz aldı. Çeler, ofisin kurulma ve Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliğinin bu konuda yaptığı çalışmaları ve verdiği gazete ilanlarını eleştirerek, Gençlik Koordinasyon Ofisi’nin işletilmesi, yönetilmesi ve ek sözleşmeler yapılması konusunda çalışılması gerektiğini söyledi.

Çeler, ülkelerarası imzalanan anlaşmaların önemine işaret ederek, hükümetin bu konuda gerekli hukuki adımları atmasını ve Başsavcılık’tan bu konudaki protokolün içeriğiyle ilgili yazılı görüş almasını istedi.

Komiteye Başsavcılık’tan yetkililerin davet edilmesi gerektiğini ifade eden Çeler, muhalefetin de bu konudaki çekincelerinin giderilmesini talep etti.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, bu konuda ülkeler arasında uluslararası bir anlaşma imzalandığını, bu yasanın da Meclis komitesinde görüşüleceğini, Meclis onayı olduktan sonra da Anayasa aykırılığı olamayacağını vurguladı.

Başsavcı’nın yarın komiteye çağrılacağını ve gerekli incelemenin yapılacağını, Meclis’in de bunu onaylayacağını veya onaylamayacağına işaret eden Özgürgün, ofis ile ülkeye spor alanında ciddi yatırımlar yapılacağını kaydetti.

Özgürgün, Başsavcı’ya komite toplantısına katılma çağrısı da yaptı.