Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüleri” etkinliği kapsamında ülkeye gelen gençlere, “Gözünüzü vatanınız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden hiç ayırmayın” diye seslendi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Gençlik Dairesi’nin düzenlediği “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüleri” projesi kapsamında KKTC’ye gelen Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğretmen ve öğrencileri ile Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nu kabul etti.

Başbakan Özgürgün, bu tür faaliyetlerin çok yararlı olduğunu, çocukları vatanlarında ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek,  “Aileleri yıllar önce oralara yerleşmişler, ama vatanları burası” dedi.

Çocuklara eğitim hayatında başarılar dileyen ve “Gözünüzü vatanınız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden hiç ayırmayın” diye seslenen Başbakan Özgürgün, “Bizim görevimiz gençleri iyi yetiştirmek, gelenekleri iyi öğretmek ve mutlu etmek” diye konuştu.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu de Başbakan’la görüşmelerinde proje hakkında bilgi verdi ve bu yıl, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’ndan öğrenci ve öğretmenleri misafir ettiklerini anlattı.

1491571899.jpg

1491571915.jpg