Özgürgün.” UBP’nin bir ideolojisinin olduğu gibi, CTP’nin de bir ideolojisi vardır. UBP CTP’ye, CTP de UBP’ye karışmayacak. Parti konusu ayrıdır, hükümet konusu ayrıdır.’ dedik ve öylece anlaşarak hükümeti kurduk “ dedi.

Özgürgün, Kıbrıs konusunda UBP’nin altını kalın ve kırmızı çizgilerle çizdiği, olmazsa olmazları bulunduğunu; Bunların, herhangi bir anlaşmada, iki kesimlilik, iki eşit devlet, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu, bu konularda geri adım atmayacaklarını kaydetti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Dipkarpaz, Yenierenköy, Mehmetçik, Büyükkonuk, Kaplıca ve İskele’de partililerle buluştu, açıklamalarda bulundu.

“HÜKÜMET BAŞARILI OLACAK”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, halkın beklentilerine yanıt verecek geniş tabanlı bir hükümetin mutlaka başarılı olacağına inanç belirterek, gençlerin istihdamına olanak sağlayacak şartların yaratılmasının en önemli hedefleri olduğunu kaydetti.

Özgürgün, “ 2016 Ocak ayından itibaren istihdam yaratma imkânı arayacağız ve ilk seçimimiz işten durdurularak mağdur edilen 88 kişinin yeniden işe alınmasını sağlamak olacaktır” dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın  Turizm Bakanlığı’na yapılan müsteşar atamasına karşı çıkmasına da değinerek, siyasi sorumluluğunu Başbakan’ın üstlenmesine rağmen Akıncı’nın mütalaaya dayalı olarak atamaya karşı çıkmasını eleştirdi.

Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Turizm Bakanı olduğu dönemde turizmle hiçbir bağı olmayan bir öğretmeni Turizm Bakanlığı’nda sorumlu bir mevkiye atadığını savundu.

SU KONUSU

Su konusuna da değinen Özgürgün; “Su konusunda Anavatanımız Türkiye’ye yürekten teşekkür etmek lazımdır. Güney de bu sudan içecektir. ‘Türklerden elektrik almayız’ dediler elektriğimizi aldılar parasını da ödediler. Şimdi de Başpapaz ‘zehir içerim ama Türk’ün suyunu içmem’ diyor. Başpapaz yakında bu suyu da içecektir” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, stratejik açıdan Kıbrıs’a en yakın ülkenin Türkiye olduğunu dolayısıyla Kıbrıs’a Türkiye’nin yardımcı olabileceğini  Yuannistan’ın ise Kıbrıs’a uzak olduğunu ve yararlı olamayacağını kaydetti.

UBP KURULTAYI

Hüseyin Özgürgün konuşmalarında 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan UBP Olağan Kurultayı’na da değinerek şunları söyledi:

“Ben bu görevi 2013 yılında devralırken bir şart ortaya koyarak kabul etmiştim ve Genel Başkanlık görevine talep olmuştum. Şartımı da tüm arkadaşlar oybirliğiyle kabul ettiler. Bu şartım şuydu: Tek aday olursam, Başkan adayı olurum. Ayrıca Başkan olduktan sonra yapılacak olan bir Genel Seçime kadar bana fırsat verilecek ki, partimi sandıklardan bir seçime girerek birinci parti olarak çıkarabileyim. Arkadaşlarımın hepsi de bunu da kabul ettiler. Şimdi de bir Genel Seçime gitmeden bana 2013 yılında destek veren arkadaşlar sözlerinde durmayarak bana rakip çıktılar. Bu doğru bir şey değildir. Ama demokrasi vardır, yine de aday olma hakları vardır”.

2013 yılında görevi devralırken,  partiyi ilk seçimde birinci parti olarak sandıklardan çıkarmazsa başkanlıktan çekileceğini açıkladığını belirten Özgürgün, bu sözünün arkasında olduğunu anlattı.

Özgürgün, UBP’nin demokratik bir parti olduğunu, herkesin aday olabileceğini. önemli olanın kurultayın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve kurultaydan sonra da partideki birlik ve beraberliğin bozulmaması olduğunu vurguladı.