Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ülke yönetiminde birçok önemli görevler üstlenen merhum Osman Örek’i saygıyla anarak, Kıbrıs Türk halkının yüreklerinde hep yaşatılacağını vurguladı. 

Hüseyin Özgürgün yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadele sürecinde yetişen, mücadelenin ön saflarında yer alan devlet adamı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve UBP Genel Başkanlığı görevini üstlenen merhum Osman Örek’i vefatının 17. yılında rahmet ve saygıyla andı.

Özgürgün, 1950’li yıllardan başlayarak siyasetin hep içinde yer alan Osman Örek’in, Kıbrıs Türk özgürlük mücadelesi liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın en yakın çalışma arkadaşı olarak Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihinde onurlu yerini aldığını kaydetti.

Hüseyin Özgürgün, kuruluş ve Anayasa çalışmalarında fiilen görev aldığı 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Savunma Bakanlığı, Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin ilk Başbakanlığı, Meclis Başkanlığı yanı sıra sömürge döneminden başlayarak ülke yönetiminde de birçok önemli görevler üstlenen Osman Örek’in; Kıbrıs Türk halkının yüreklerinde hep yaşatılacağını vurguladı.

Kıbrıs Türk kalkının bu değerleri saygıyla andığını ve geçmişin acı deneyimlerini hep anımsayarak, liderlerinin açtığı aydınlığa giden yolu, her türlü olumsuzluğa karşın kararlılıkla izleyeceğini belirten Özgürgün, varoluş mücadelesi önderlerinden merhum Osman Örek’i rahmetle andı.