Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın ve bir barışın olmasını gönülden istediklerini belirterek; “Ama maalesef Rum bu kafada olduğu sürece bu konu 50 senede bile çözülmez. Bir anlaşma iki kurucu devletin eşit statüsüyle iki kesimlilikle ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisiyle olabilir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gönyeli Örgütü dün akşam örgüt binasında dayanışma gecesi düzenledi.

Etkinliğe UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Erdan Saner, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, UBP Lefkoşa Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

ÖZGÜRGÜN: “SU KONUSUNDA NET DURUŞ SERGİLEDİK”

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, gecede yaptığı konuşmada, UBP’nin su konusunda net bir duruş sergilediğini söyledi.

UBP 2010 yılında tek başına iktidardayken ortaya konulan projeyi, sonuna kadar savunduklarını ifade eden Özgürgün “Önemli olan Türkiye’den suyun gelmesiydi, suyun KKTC hükümetleri tarafından Türkiye ile yapılacak protokolle hayata geçirilmesiydi. Bunu sağladık. Ama bunu sağlarken de çok zorluklar çektik. Çünkü ortağımız kendi içinde bu konuda çok kavgalar yaşadı” dedi.

MALİ VE EKONOMİK SORUNLAR

Ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşanan bir dönemden geçildiğini belirterek, Türkiye ile imzalanacak mali ve ekonomik protokollerle hem mali hem ekonomik yönden sorunun çözüleceğini belirten Özgürgün, “Bunları gerçekleştirmek de bu hükümet düşmektedir. Bu da hükümet tarafından mutlaka yapılmalıdır” dedi.

“50 YIL DAHA ANLAŞMA OLMAZ”

Konuşmasında Kıbrıs konusunda da değinen Özgürgün, “Değil 49 yıl, 50 yıl daha Kıbrıs’ta bir anlaşmanın olmayacağını” belirtti ve şöyle devam etti:

“Kim Cumhurbaşkanı isterse olsun, Rum tarafı bir anlaşma niyetinde olmadığı gibi, Kıbrıs Türk tarafındaki ‘liderim’ diyen birisi de bu kafadaki bir Rum tarafın ile bir anlaşmayı imzalayamaz. İmzalayacak olan ve o şartları kabul edecek olan bir KKTC Cumhurbaşkanı ancak teslimiyetçi olur ve bir nevi Rum tarafına peşkeş çekmiş olur.”

Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olmayan bir anlaşmayı imzalamayacağını kendisine söylediğini de belirtti.

Özgürgün UBP olarak Kıbrıs’ta bir anlaşmanın bir barışın olmasını gönülden istediklerini belirterek; “Ama maalesef Rum bu kafada olduğu sürece bu konu ancak 50 senede bile çözülmez. Bir anlaşma iki kurucu devletin eşit statüsü ile iki kesimlilikle ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisiyle olabilir” diye konuştu.

SANER

UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner konuşmasında, su konusundaki protokole değinerek, “Su konusunda protokol hemen hemen hiçbir şey değişmeden UBP sayesinde imzalanmıştır” dedi. Saner, bundan sonraki sürecin ve suyun maliyetinin önemli olduğunu da belirtti.

Saner, Özgürgün’ün göreve geldiği 2013’ten beri Avrupa Birliği ülkeleri ile çok ciddi temaslar kurmaya başladıklarını kaydederek “Ama maalesef Rum ‘dostlarımız’ ne yaparsak yapalım, Türklerle yani bizlerle bir şeyler paylaşmak adına bir eforları yoktur. Toplumlararası görüşmeler devam etmektedir ve bizim kırmızıçizgilerimiz de devam etmektedir. “ dedi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, kadın kolları faaliyetlerinin hem partililer hem de halk tarafından olumlu karşılandığını kaydetti ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

GARDİYANOĞLU

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, UBP Gönyeli Örgütü’nün her zaman büyük özveri ile çalışmalarını sürdürdüğünü, etkinliğin de bunun bir örneği olduğunu belirtti.

UBP Gönyeli Örgüt Başkanı Mehmet Alpdağ ise konuşmasında birlik ve beraberliklerinin süreceğini ve bu sürdükçe partilerinin hep iktidarda kalacağını söyledi.

1458058096.jpg

1458058083.jpg