Ulusal Birlik Partisi seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Parti Meclisi’ni topladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından Genel Başkan Hüseyin Özgürgün basına bilgi verdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirdikleri toplantıda 19 Nisan seçimlerini kısaca değerlendirdiklerini kaydeden Özgürgün, 26 Nisan’daki ikinci tur seçimleri için yürütülecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Özgürgün “toplantıda Parti Meclisimiz oybirliği ile Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuna, tecrübesine, birikimine, deneyimine Kıbrıs türk halkının ve KKTC’nin ihtiyaç duyduğunu kararlılıkla vurgulamıştır. Parti meclisimiz KKTC Cumhurbaşkanlığı makamına sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden taşıyacağımıza olan inancımızı bir kez tekrarlamıştır” dedi.

Yarın ilçe örgütlerinin toplanacağını kaydeden Özgürgün, Çarşamba gününden itibaren ise UBP’nin tüm organları ile seçim çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Özgürgün, gazetecilerin UBP’nin bazı oylarının Kudret Özersay ve Mustafa Akıncı’ya kaydığı yönündeki söylemlerin, Parti Meclisi toplantısında değerlendirilip değerlendirilmediği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Toplantıda, birinci turda oyların neden gittiği konusunun değil, ikinci turda nasıl kazanılabileceği değerlendirildi.

Birinci turda sandığa gitmeyen büyük bir kesim olduğunu ifade eden Özgürgün, bu kesimin sandığa gitmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.