Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) yetkilileri ile UBP Genel Merkezinde gerçekleştirdiği görüşmede Özgürgün, ülke ekonomisi üzerinde yapılabilecek köklü değişikliklerin bulunduğunu ancak bunun için oy kaygısından uzak bir yönetime ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), ekonomik sorunların aşılması yönündeki düşüncelerini paylaşmak için siyasi partilere ziyaret başlattı. Cafer Gürcafer Başkanlığındaki KTİMB heyeti ilk olarak UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.

GÜRCAFER

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaret amaçlarının ekonomik sorunların aşılması yönündeki Birliğin düşüncelerini aktarmak olduğunu söyledi.

Geçmişte yaşanan kutuplaşmalardan dolayı ekonomik ve sosyal çok ağır bedeller ödendiğini, ülkede esas ihtiyaç duyulan şeyin uzlaşı olduğunu belirten Gürcafer, “El ele verirsek önümüzdeki dönemde çok güzel şeylere imz a atarız” dedi

“KÖKLÜ REFORMLARA İHTİYAÇ VAR”

Ülkede köklü reformlara ihtiyaç duyulduğunu da savunan Gürcafer, “Bugüne kadar hafif ve küçük dokunuşlarla, zaman zaman ekonomide rahatlatmalar oldu, ama bu küçük dokunuşlar bizi artık bir yere götürmez, ihtiyaç duyulan köklü reformlardır. Birçok şeyi yeniden dizayn etmeliyiz” dedi.

Ülkenin ekonomik olarak “kötü” bir noktada olduğunu kaydeden Gürcafer, bundan çıkış yolunun mevcut olduğunu, Birliğin bu konuda çalışmalar yaptığını ancak Birlik düşüncelerinin hayata geçirilebilmesi için siyaset yelpazesinin sağ ve solunun katkısının da gerekli olduğunu ifade etti.

Gürcafer, “Bizim düşüncelerimizin hayat bulması için siyaset el ele tutuşması lazım”dedi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, mevcut hükümetin iktidardaki 22 aylık dönemini “kaybedilmiş bir dönem” olarak niteledi ve mevcut pek çok sıkıntıya çözüm bulunamamasının yanında yeni sıkıntıların da baş gösterdiğini savundu.

Özgürgün, ekonomi ile ilgili bugüne kadar küçük dokunuşlar yapıldığını ancak temel noktalara dokunulmadığını, gerekli, cesaret gerektiren adımların atılamadığını, köklü çözümlerin getirilemediğini ileri sürdü.

Ekonomik ve siyasi reformlara da ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özgürgün, “Ekonomik ve siyasal reformları geciktirmeden yapacak kararlar alınması gerekir” dedi.

Özgürgün, “Yapılabilecek şeyler var bunlar da bellidir, ama cesaret gerektirir, oy kaygısından uzak karar alma süreçleri gerekir; belki küçülmeyi göze almak gerekir, sıkıntılı kararlar almak gerekebilir...Seçilme kaygısından uzak karar alma zamanı gelmiştir, geçmiştir bile” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ YÖNETİME İHTİYAÇ VARDIR”

Bunun yapılabilmesi için ya erken seçime gidilmesi gerekeceğini ya da güçlü bir irade ortaya koyabilecek yönetim oluşturulması gerektiğini savunan Özgürgün, “Parlamento bu noktada (erken seçime hazır) değilse; mutlaka parlamentoda ciddi bir uzlaşıyla, belli bir dönem, hatta bu takvimlendirilerek, yapılabilecek işlerin yapılacağı, oy kaygısından uzak bir güçlü yönetime ihtiyaç vardır” dedi.

Bir takvim çerçevesinde gerekli kararları alabilecek, gerekli projeleri hayata geçirebilecek  bir iradeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Özgürgün, “bunu yapabilecek iradeyi görürsek destek vermeye hazırız. Güçlü irade dediğim odur. O zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bunu göremediğimiz takdirde kurulacak bir hükümetin de hayırı olmaz...Ekonomik reforma ihtiyaç var, bu da siyasetten ayrı düşünülemez. Bunu yapacak cesareti gösterecekse birileri, kim olursa olsun bu oluşuma iktidar veya muhalefet destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Yaşanan tüm sıkıntılar ile Kıbrıs sorununu bağdaştırmanın da yanlış olduğunu ifade eden Özgürgün, “Kıbrıs sorunu var diye yapılabilecekleri yapmamak veya geciktirmek hiçbirşey kazandırmaz” dedi.