Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin 41’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle derneği ziyaret etti.

Özgürgün’e ziyareti sırasında Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu, Ersin Tatar ve Zorlu Töre eşlik etti.

Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşma yapan Dernek Genel Başkanı Ertan Ersan, derneğin 41’inci kuruluş yıldönümünde UBP Genel Başkanı ve milletvekillerini aralarında görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Ersan, yaklaşık 20 yıllık genel başkanlık döneminde şehit ailelerine ve çocuklarına birçok kazanımlar elde ettiklerini dile getirerek, derneğin kuruluşu ve bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı.

ÖZGÜRGÜN: “ANLAŞMA İÇİN ÇABA HARCANMALI FAKAT…”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, kutsal bir mekanı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ortamdaki hüznü de tekrar yaşadıklarını kaydetti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin her KKTC vatandaşının mutlaka ziyaret etmesi ve görmesi gereken kutsal bir mekan olduğunu söyleyen Özgürgün, “Burada olmaktan memnuniyet duyarken mutlaka hüzün de duyuyor insan…” dedi.

Derneğin 41 yıl önce kurularak, Kıbrıs’ta özgürlük mücadelesi verirken şehit olanların anısını yaşatmasının önemine vurgu yapan Özgürgün, “Şehitlerin canlarını verdikleri bu topraklarda Kıbrıs’taki Türklüğü ve Anavatan Türkiye’nin bağrından kopan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin buradaki varlığını sonsuza kadar yaşatmak da parti olarak misyonumuzdur” ifadelerini kullandı.

Özgürgün ayrıca, Kıbrıs’ta bir anlaşma olması için gerekli çabanın harcanması gerektiğini fakat anlaşma olmaması halinde ise Kıbrıs’ta Türk varlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerin hayatları üzerine kurulan KKTC devletini de yaşatmak, geliştirmek ve güçlendirmenin herkesin görevi olması gerektiğini vurguladı.

1421753229.jpg