Gözde Süreç Sarı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, sendikalarla ve bütün sivil toplum örgütleriyle iyi ilişki içinde bir yönetim anlayışında olduklarını kaydetti.

Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (KAMU-SEN) davetlisi olarak adada bulunan Türkiye Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mehmet Arslan’ı kabul etti.

Kabulde, KAMU-SEN Başkanı Metin Atan da hazır bulundu.

Atan, Özgürgün’e kabulü için teşekkür ederek, nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

HAK-İŞ Başkanı Mehmet Arslan da Özgürgün’e yeni görevinde başarılar diledi ve tebrik etti.

Arslan, KAMU-SEN’in iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmekte önemli rol üstlendiğini belirtti.

Sosyal diyalog kullanarak sorunları çözmenin ilkeleri arasında olduğunu belirten Arslan, KKTC’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Başbakan Özgürgün de, sendikalarla ve bütün sivil toplum örgütleriyle iyi ilişki içinde bir yönetim anlayışında olduklarını, sendikaların ve örgütlerin çalışma hayatı için çok önemli olduğunu kaydetti.

Sendikaların çalışanların daha iyi şartlara sahip olması için çalıştıklarını belirten Özgürgün, bu süreçlerde bazen hukuksal ve yasal problemler ortaya çıkabildiğini, bunların çözümü için irade koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Özgürgün, özel sektörü güçlendirme hedefinde olduklarını söyleyerek, bunun kamusal alana da olumlu yansımaları olacağını belirtti.

1466007752.jpg

1466007788.jpg