Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, BRT’de konuk olduğu “oniki onüç” programında kurulacak yeni hükümet konusunu değerlendirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi ile bir koalisyona kapılarının kapalı olmadığını ifade eden Özgürgün, bir partinin koalisyona kapı kapatmasının ülkelerde sıkıntılara yol açabileceğini söyledi.

Özgürgün, “biz hiçbir şekilde sorumluluktan kaçmayız. Ülke çıkarları sözkonusu olduğu zaman parti çıkarlarını ikinci plana atabilecek bir tabana sahibiz” dedi.

Hüseyin Özgürgün, Ana Muhalefet Partisi olarak erken seçimi sürekli dile getirdiklerini anımsatırken, ciddi bir icraat hükümeti söz konusu olması halinde buna katılabileceklerini söyledi.

Özgürgün, “biz her şekilde niyetimizi ortaya koyduk. Ben her programda anlattım. Sırf bu koltukta oturalım, sırf hükümete gelelim de birileri makam alsın ya da parti iktidardadır denilsin diye ben asla iktidarda olmam” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hükümet programı konusunda bazı çalışmalar yaptığının hatırlatılması üzerine bunun yanlış olduğunu ifade eden Özgürgün, bir yanlış anlamanın söz konusu olabileceğini kaydetti.

Özgürgün, “Hükümet programı taslağı hükümeti kiminle kuracaksanız onunla hazırlanır. Hükümeti kiminle kuracağınıza karar verirsiniz ve ancak onunla oturup bir hükümet programı yaparsınız. Parti yapmaz hükümet yapar, partiler birlikte yapar” dedi.