Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, su konusunda yapay gündem yaratıldığını ve bunun ülke gündemini gereksiz yere meşgul ettiğini kaydederek, “Bu anlamsız tartışmaların devlet ciddiyetinden iyice uzaklaştığını üzülerek gözlemliyoruz” dedi.

Hükümetle ilgili kararların Başbakan başta olmak üzere hükümet üyelerinin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Özgürgün, “Koalisyon ortağı bir partinin kendi yetkili kurullarında yapılan görüşmelere, alınan kararlara, hükümetin kararıymış gibi anlam yüklemek ve polemik yaratmak halkımıza zarar vermekten öteye geçemez” ifadesine yer verdi.

Hüseyin Özgürgün, “UBP’nin devlet yönetim anlayışının sınanmaya kalkışılmamasını önemle hatırlatırız” diye konuştu.

“DEVLET CİDDİYETİNİN GEREĞİ…”

UBP Basın Bürosu aracılığıyla su projesi konusunda açıklama yapan Hüseyin Özgürgün, şunları kaydetti:

“Hükümetler arası mutabakata varılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili Bakanının da açıklama yaptığı anlaşma metninin bir an önce imzalanması, yapay olarak yaratılan ve gereksiz yere ülke gündemini meşgul eden sorunun aşılması devlet ciddiyetinin gereğidir.

Siyasi partilerde parti yetkili kurumlarının hükümete girme, hükümetten ayrılma kararları dahil parti yönetimine ve faaliyetlerine yönelik kararları elbette gereklidir ve önemlidir.

Ancak, hükümetle ilgili kararlar başta Başbakan olmak üzere hükümet üyelerinin görevi ve sorumluluğudur. Bu itibarla bir koalisyon ortağı partinin kendi yetkili kurullarında yapılan görüşmelere, alınan kararlara, hükümetin kararıymış gibi anlam yüklemek ve polemik yaratmak halkımıza zarar vermekten öteye geçemez.

Bu bağlamda UBP’nin devlet yönetim anlayışının sınanmaya kalkışılmamasını önemle hatırlatırız.”

Açıklamasında, Kıbrıs’ın kurak olduğunu, mevcut su rezervlerinin süratle tükendiği de belirten Hüseyin Özgürgün şöyle devam etti:

“Bu bilimsel gerçekten hareketle Anavatan Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının refahını, yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyerek 5- 6 yıl önce projelendirdiği ve 1,6 milyar TL harcayarak gerçekleştirdiği su projesi üzerindeki anlamsız tartışmaların devlet ciddiyetinden iyice uzaklaştığını üzülerek gözlemlemekteyiz.”

“YADSINAMAZ GERÇEKLER…”

Projenin sadece KKTC için değil ada için hayati öneme taşıdığını da kaydeden Özgürgün, şunları kaydetti:

“KKTC’ye su temini projesi iki ülke arasında 5 yıl önce ‘KKTC’nin Su İhtiyacının Karşılanmasına ilişkin Hükümetler Arası Çerçeve Anlaşmasına’ dayalı olarak hazırlandı ve “TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü” çerçevesinde hükme bağlandı.

Projenin her safhasında düzenlenen törenlere KKTC makamları da katıldı, konuşmalar yapıldı. Bunlar yadsınamaz gerçeklerdir.

Yine aralık ayında TC-KKTC heyetlerinin katıldığı ve suyun yönetiminin ve denetiminin KKTC kamu otoritesinde olacağı temelinde hükümetler arası anlaşma taslağı üzerinde mutabakat sağlandı. Bu kamuoyunun bilgisine sunuldu.”

“UBP’NİN SU PROJESİ KONUSUNDA BAŞINDAN İTİBAREN DURUŞU NET”

UBP Genel Başkanı Özgürgün, şöyle devam etti:

“Hükümet ortağımız CTP’nin parti içi nedenlerle taşındığı nokta, ona bağlı yeni dönem Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’nün imzalanmamasının yarattığı sıkıntılı süreç de halkımızın malumudur.

UBP’nin Su Projesi konusunda başından itibaren duruşu nettir. Partimizin su konusundaki gereksiz tartışmalara katılmaması, ülkeye ve halka hizmet etme sorumluluğunun bilincinde sağduyulu ve istikrarlı oluşundandır.  Ülkemizin ve halkımızın beklentisi de bu yöndedir.”