Teoman Turan

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Başkanlığı’na aday milletvekillerinin, aday olma şekillerinin ve amaçlarının, parti içi demokrasiye katkı değil, partinin bütünlüğüne darbe olduğunu söyledi.

Hüseyin Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisi’nin bakanlarının açıklanmasından sonra bazı arkadaşların hırsları mantıklarının önüne geçti. Ne acıdır ki Genel Başkan bile Bakanlık almadı diye düşünmediler” dedi. Özgürgün , ilk genel seçimlerde UBP’yi iktidara taşıyamadığı takdirde, görevi bırakacağı sinyallerini de verdi. 
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ada TV’de Erçin Şahmaran’ın hazırlayıp sunduğu Gündeme Bakış programına katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. 

Özgürgün konuşmasında, 31 Ağustos 2013’ten buyana, UBP’de yaşananlar sonrası yıkılan dökülenleri tamir etmek, yeniden birlik beraberliği tesis etmek, yaratılan kutuplaşmaları, kamplaşmaları ortadan kaldırmakla uğraştığını anlattı. 

Partinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak yeni bir tüzük çalışması başlatarak, 6 Haziran’da oy birliğiyle partiye kazandırdıklarını anlatan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, tüzük gereği yapılan üyeliklerle yaklaşık 8 bin üye ile kurultaya gidileceğini söyledi. 

“700 ÜYEYLE KAZANIRDIM” 

Eski sistemi köhnemiş sistem olarak nitelendiren Özgürgün şunları söyledi: 

“8 bin kişinin oy kullanacağı bir kurultaydan bahsediyoruz. Neredeyse tüm UBP’lilerin oy kullanacağı bir sistem yarattık. Şu anda 700 delegeyle seçime gidelim kazanırım. 8 bin kişi gelecek kimseyi tanımıyoruz. Bunu bilmek de mümkün değil. Bu demek ki tabanın istediği olacak. 5 aday da olabilirdi. Başkan olmam gerekir diye 5 kişi de olabilir. Çıktım beşimiz birleştik sırf aşağı çekelim ikinci turda birleşelim dediğinizde bu halka saygısızlık olur. 

“BU KUMPAS KURDUM DEMEKTİR” 

Bu kumpas kurdum demektir. Bu kumpasla birlikte sizi de alet edip genel başkanı temizleyeceğim açık açık bu demektir. Amacın ne olduğu belli.” 
Tüzük değişikliğinin oy birliği ile yapılarak, yapının oybirliği ile oluşturulduğunu belirten UBP Genel Başkanı Özgürgün, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümete girme olayı oybirliği ile alındı. Hükümet açıklandıktan sonra olaylar başladı. Hükümet açıklanana kadar her karar oybirliği ile alınıyordu. O süreçten sonra karşımıza böyle bir tablo oluştu. Ben böyle bir tabloya üzülüyorum. Ben hiçbir UBP’linin bu tablodan mutlu olduğunu düşünmüyorum.” 

PARTİDE BÖLÜNME SÜRECİ 

Genel Başkanlığa aday olanların oluş niyetlerinin bu sürecin çok iyi sonuç doğurmayacağını gösterdiğini dile getiren Hüseyin Özgürgün, “arkadaşların aday olma şekli ve niyeti ve şu anki tavırlarında gördüğüm, parti bölünme sürecine giriyor. Bunu geçmiş tecrübelerime ve yaşadıklarıma göre sezinliyorum” şeklinde konuştu. Başkanlığı sıkıntılı bir dönemde devraldığını anlatan Hüseyin Özgürgün, partiyi yeni yeni toparlamaya başladıklarını da kaydetti. 

“İLK GENEL SEÇİMLERDE TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLMAZSAK GÖREVİ BIRAKIRIM” 

İlk genel seçimlerde UBP’yi tek başına iktidar yapmadığı takdirde görevi bırakacağına dikkati çeken Özgürgün, şöyle dedi: 

“Partimi ilk Genel Seçimde iktidar yapmazsam çekilirim. Adayların birlikte hareket ettikleri kesindir. Benim kazanmamam partide tam kaos yaratır. Bakanlık saptama hükümet kurulurken Genel Başkanın yetkisine verilmiştir.” 

“KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM” 

Kendisinin bir strateji uygulamadığını, eğer bir strateji uygulasaydı şimdi Başbakan Yardımcısı olacağını kaydeden UBP Genel Başkanı Özgürgün, “Ben koltuk sevdalısı değilim.. Benim bütün niyetim partimizi toparlamaktı. Bunun için de hükümet dışında kalmam gerektiğini düşündüm. Ama bu aday arkadaşlar bunu bile algılayamadılar. Hırslarına yenik düştüler” dedi. 

Özgürgün şunları söyledi: 

“Birlik ve beraberliğin sağlanacağını düşünüyorum. Geç kalınmış değil. Çözülemeyecek halledilemeyecek bir şey yok. Aslında paylaşılamayacak bir şey yok. Siyasi kariyer derdim yok. Bakanlık almayarak da koltuk derdim yok. Bakanlık koltuğu benim için gerekmez. Diğer arkadaşlar görsünler ki bu işin bakanlıkla ilgisi yok. Hep kavgayla bu iş olmaz. Kıbrıs konusuna da değinen Özgürgün, Kıbrıs konusunda iki partinin kendi partilerinde aldığı kararların geçerli olduğunu ve bunun hükümeti bağlamayacağını kaydetti. 

“KIBRIS KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜZ NET” 

Kıbrıs konusunda UBP’nin olmazsa olmazlarının belli olduğunu, iki kurucu devlet, iki halkın eşitliği, sulandırılmamış iki kesimlilik ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkin ve fiili garantisinin devam etmesini konularında asla taviz vermeyeceklerine dikkati çeken Hüseyin Özgürgün, bunun kendilerinin kırmızı çizgileri olduğunu, UBP’nin görüşlerinin net olduğunu vurguladı. 

“88 KİŞİNİN YENİDEN İŞE ALINMASINI SAĞLAYACAĞIZ” 

Halkın beklentilerine yanıt verecek geniş tabanlı bir hükümetin mutlaka başarılı olacağına inanç belirten Özgürgün, “Ülkemizde önemli sorun haline gelen gençlerimizin istihdamlarına olanak sağlayacak şartların yaratılması en önemli hedefimizdir. 2016 Ocak ayından itibaren istihdam yaratma imkânı arayacağız ve ilk seçimimiz işten durdurularak mağdur edilen 88 kişinin yeniden işe alınmasını sağlamak olacaktır” dedi.