Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin bir bütün olduğunu, sorunların çözümü yönünde de birlikte hareket ederek çözüm yönünde kararlar üreteceklerini kaydetti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, sorunların tartışıp konuşulması gerektiğini, parti ve hükümet ortağı olarak çözülmesi gereken konular ve atılması gereken adımlarda mutlaka işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Özgürgün, hükümetin yeni yeni yol aldığı bu dönemde sorunların gündemlerine geldiğini ve hükümetin de bu sorunları çözme noktasında  doğru kararlar ve adımlar atma yönünde çalışmalar yapacağını belirtti.

Koalisyon protokolü ve hükümet programının ortada olduğuna dikkat çeken Özgürgün, özellikle çok önemli bir kesimi temsil eden Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın sorunlarına çözüm bulma yönünde hassas ve adım atmakta kararlı olduklarını belirtti.

Hükümetin bir bütün olduğunu ve sorunları çözme yönünde de birlikte hareket edeceklerini dile getiren Özgürgün, sorunların çözümü için işbirliğinin süreceğini ve kendisine düşen görevleri de yerine getireceğini kaydetti.

VARER

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vargın Varer, cesaretle kurulan yeni hükümet oluşumundan dolayı Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü kutladı.

Yeni kurulan oluşumun toplumun önünü açacağını dile getiren Varer, ekonomik programın önemli ve değişik reformlar içermesinden duydukları memnuniyeti kaydederek hükümetten icraatlar beklediklerini belirtti.

Ziyaret sebeplerinin bir önceki hükümet döneminde Mart ayında Bakanlar Kurulu kararıyla alınan iki karar olduğunu belirten Varer, “Bu kararın içeriğinin bir tanesi bulgur ithalatıyla ilgili diğeri de parmak patates ithalatıyla ilgilidir” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu kararla yurt içinden mal alma zorunluluğu getirdiğini dile getiren Varer, bu kararın piyasanın %40’ının tek bir firmanın tekeline vermek olduğunu söyledi.

Alınan kararın yanlışlığını bir önceki hükümete anlattıklarını belirten Varer, “Yerli üretim ürünleri hepimizin tüketilmesini istediği, ekonomiye katmadeğer sağlayan önemli açılımlardır yalnız tek bir firmaya piyasa payını %40 vererek o firmaya tekel yaratacak ve o firmaya tüketiciden kaynak aktaracak bir kararı çok doğru bulmadığımızı dönemin Başbakanı, Tarım Bakanı ile görüştük” dedi.

Yeni hükümetin kurulmasıyla 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a, Başbakan Ömer Kalyoncu’ya ve Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile tekrar görüştüklerini ve bu konuda yeni bir düzenleme yapma ihtiyacını söylediklerini dile getiren Varer, bu çerçevede UBP Genel Başkanı Hüseyin Özürgün’den de destek talep ettiklerini kaydetti.

Varer ayrıca, bu kararların ekonomiyi etkilediğini ve örnek teşkil edebileceği endişesini de yaşadıklarını sözlerine ekledi.