Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “devletine, toprağına, egemenliğe, Anavatan Türkiye’nin etkin garantisinin devamına sahip çıkan” herkesi Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na oy vermeye ve yarın Lefkoşa’da yapılacak mitinge katılmaya çağırdı.

Özgürgün, “Tüm Ulusal Birlik Partililerin Eroğlu etrafında birleşmesinin tarihsel bir görev olduğunu” belirtti.

UBP Genel Başkanı Özgürgün Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Özgürgün, 19 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin; “Kıbrıs konusunda önümüzdeki bir- iki yıl içinde yaşanabilecekler düşünüldüğü zaman yaşamsal öneme sahip olduğunu” kaydetti.

Bütün adayların söylediklerinin ortada olduğunu, ancak içlerinden sadece Bağımsız Aday, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun önlerindeki kritik süreçle ilgili yol haritasını ortaya koyduğunu ve meseleyi 2 yıl içerisinde bir sonuca bağlayacağını açıkça ifade ettiğini belirten Özgürgün, sadece Eroğlu’nun Kıbrıs Türkü için yaşamsal önem taşıyan 6 görüşme başlığı ile ilgili tutumunu halkla paylaştığını dile getirdi.

Özgürgün, “Haklarımıza sahip çıkan ve kazanacak olan aday Sayın Derviş Eroğlu’dur” diyerek, şunları kaydetti:

“Ulusal Birlik Partisi bir bütün olarak Sayın Eroğlu’nun yanındadır ve onun kazanmasının ülkenin, halkımızın, devletimizin, bugüne kadar uğruna mücadele ettiğimiz, siyaset yaptığımız değerlerimizin kazanması anlamına geldiğinin idraki içindedir.

İşte bu düşüncelerden yola çıkarak devlete, egemenliğe, Anavatan Türkiye’ye, toprağına, vatanına sahip çıkan herkesi Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na oy vermeye davet etmeyi görev sayıyorum.

Genel Başkan ve bir kardeşleri olarak tüm Ulusal Birlik Partilileri Sayın Eroğlu etrafında birleşmeye davet ediyor, bu tarihi görevden kaçmanın vebalinin büyük olabileceğine dikkat çekmek istiyorum.

Söz konusu olan Eroğlu’nun kazanıp kazanmaması değildir. Söz konusu olan vatandır. Bu arada tüm halkımızı ve UBP’lileri yarın akşam saat 20.00’de Lefkoşa Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek mitingde bütünleşmeye, Sayın Eroğlu’nun şahsında KKTC’ye sahip çıktığınızı herkese göstermeye çağırıyorum.”