16’ncı MÜSİAD EXPO Fuarı’nın açılışı için İstanbul’a giden Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede KKTC ekonomisinin durumu ile Kıbrıs konusunda yürütülen müzakereler ele alındı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, BRT’de yayınlanan Gün Ortası programına telefonla katılarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

Özgürgün, görüşmede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisinin durumu, yatrımlar ve projelerin yanında Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereleri ele aldıklarını söyledi.

Özgürgün, ‘görüşmeleri genel olarak konuştuk. Bugüne kadar konuşulanlardan farklı birşey yok. İç politikanın, ekonominin ve yatırımların ileriye götürülmesi konularında zaten görüş birliğimiz var. Kıbrıs konusunda da daha önce ortaya konmuş olan Türkiye’nin garantörlüğü, iki kesimliliğin sulandırılmaması, federal çözümün desteklenmesi gibi konuları görüştük. Özellikle Kıbrıs konusu gündeme geldiği zaman Rum tarafının uzlaşmazlığı ve bu anlamda da bugüne kadar yapılan bütün çabaların ve çözüm faaliyetlerinin hep Rum tarafınca engellendiği yönündeki inancımız da ortak. İnşallah bu tutumlarını değiştirirler’ diye konuştu.