Başbakan Hüseyin Özgürgün “  yaşanan gelişmeler üzerinden bazı kesimlerin  siyaset ürettiğini söyledi.

Özgürgün “Avrupa saati isteriz diyorlar. Ama Türkiye ile aramızda saat farkı olması teknik sorun yaratacaktır” dedi.

Bir televizyon kanalına  eylemlerle ilgili konuşan Başbakan Özgürgün, Eylemlerin dayanağı olmadığını ifade ederek, “Güney bizle neyi paylaştı. Bir GSM işini bile halledemedi.. Avrupa saati değil Güney saatidir istenen… Saatte geri adım teknik olarak mümkün değil. Tamamen teknik bir mesele, siyasi bir konuya dönüştürüldü ” ifadelerini kullandı.

Özgürgün “Sendikal haklarda bir gerileme varsa bunu anlayışla karşılayabilirim… Haklı taleplere asla sırt dönmeyiz. Altı aylık bir hükûmet ki bütçesi dahi daha geçmedi.  Yollar ve altyapılar nedeniyle bir bakanı sorumlu tutmak… Uygulamadan doğan bir sıkıntı varsa anlarım ancak üç bakanın nasıl bir sorumluluktan istifası isteniyor. Ulaştırma, haberleşme ve bankacılık bu saatle teknik olarak zorunlu… Biz hükümet olarak daha büyük gerilimlere neden olmamak için tansiyonu yükseltmiyoruz. Ortaya getirilen sorun ‘saati geri al’ diye ifade ediliyor.  Biz zaten çocukların karanlıkta gitmesi problemini çözdük. Saati geri al diye eylem olmaz.” dedi.

Özgürgün “yaşanan kaza sonrasın daha altı aylık olan hükümetin istifası isteniyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bütçesini bile yeni kullanmaya başlayan, projelerini gerçekleştiremeyen bu hükümeti istifaya davet ediyorlar. Yaşanan gelişmeler üzerinden bazı kesimler siyaset üretiyor. Öğrenciler istismar ediliyor. Bizim çekindiğimiz Bir şey yoktur. Konuşmuyorsak ortamın gerilmesini istemediğimizdendir” dedi.

Özgürgün ayrıca, alınması gereken tedbirlerin hükümetin aldığına değinerek, “biz bu durum sonrasında alınması gereken tedbirleri aldık. Avrupa saati isteriz diyorlar. Ama Türkiye ile aramızda saat farkı olması teknik sorun yaratacaktır” dedi.