Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs konusunda UBP’nin altını kalın ve kırmızı çizgilerle çizdiği olmazsa olmazları olduğuna dikkat çekerek, bunların, herhangi bir anlaşmada, iki kesimlilik, iki eşit devlet, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu vurguladı.

Özgürgün, “Biz bu konuda bir adım geri atmayız. Sonuna kadar da bu ideolojimizi götüreceğiz” dedi

Özgürgün, önceki akşam Paşaköy, Vadili ve Beyarmudu köylerini ziyaret ederek, köylülerle ve partililerle bir araya geldi, güncel konular hakkında konuşma yaptı.

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özgürgün’e ziyaretlerinde UBP Genel Sekreteri, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milletvekilleri, Ahmet Kâşif, Erdal Özcenk ve Dursun Oğuz, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile UBP Gazimağusa İlçesi Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. 

ÖZGÜRGÜN: “UBP’NİN İDEOLOJİSİ DEĞİŞMEZ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs konusunda UBP’nin ideolojisinin yıllardır hep ayni olduğunu ve hiç değişmediğine dikkat çekerek, “Bazıları, Ulusal Birlik Partisi CTP ile hükümet kurdu diye ideolojisinin de değiştiğini ima etmektedirler. Şunu net olarak bir kez daha belirtmek isterim. UBP’nin ideolojisi hiçbir zaman değişmemiştir. UBP’nin bir ideolojisinin olduğu gibi, CTP’nin de bir ideolojisi vardır. UBP CTP’ye, CTP de UBP’ye karışmayacak. Parti konusu ayrıdır, hükümet konusu ayrıdır.’ dedik ve öylece anlaşarak hükümeti kurduk” dedi.

Kıbrıs konusunda UBP’nin altını kalın ve kırmızı çizgilerle çizdiği olmazsa olmazları olduğuna dikkat çeken Özgürgün, bunların, herhangi bir anlaşmada, iki kesimlilik, iki eşit devlet, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu vurguladı.

Bunların zaten Birleşmiş Milletler kriterlerinde de olduğunu belirten Hüseyin Özgürgün, “Biz bu konuda bir adım geri atmayız. Sonuna kadar da bu ideolojimizi götüreceğiz” dedi.

“BU SUYUN KIYMETİNİ İYİ BİLMELİYİZ”

Konuşmasında su konusuna da değinen Özgürgün, Türkiye’den gelecek suyun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini, bu konuda hükümetin bile bozulma noktasına gelebileceğini söyledi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün; “Anavatanımız Türkiye 1 Milyar 600 Milyon Dolar harcayarak suyu KKTC’ne getirmiştir. Bu su içilebilir bir sudur. Bu suyun kıymetini çok iyi bilmeliyiz” dedi. 

“ARKADAŞLARIM SÖZLERİNDE DURMADILAR”

Özgürgün, 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan UBP Olağan Kurultayı’na da değinerek şöyle devam etti:

“Ben bu görevi 2013 yılında devralırken bir şart ortaya koyarak kabul etmiştim ve Genel Başkanlık görevine talep olmuştum. Şartımı da tüm arkadaşlar oybirliğiyle kabul ettiler. Bu şartım şuydu: Tek aday olursam, Başkan adayı olurum. Ayrıca Başkan olduktan sonra yapılacak olan bir Genel Seçime kadar bana fırsat verilecek ki, partimi sandıklardan bir seçime girerek birinci parti olarak çıkarabileyim. Arkadaşlarımın hepsi de bunu da kabul ettiler. Şimdi de bir Genel Seçime gitmeden bana 2013 yılında destek veren arkadaşlar sözlerinde durmayarak bana rakip çıktılar. Bu doğru bir şey değildir. Ama demokrasi vardır, yine de aday olma hakları vardır. Ben onu üyelerimizin takdirine bırakıyorum. Şunu da hatırlatmak istiyorum! 2013 yılında görevi devralırken, ‘Eğer partimi ilk seçimde birinci parti olarak sandıklardan çıkarmazsam ben başkanlıktan çekilerek partime bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğim.’ demiştim. Bu sözümün yine de arkasındayım.”

Partilerinin demokratik bir parti olduğunu, herkesin aday olabileceğini ifade eden Özgürgün, “Önemli olan kurultayımızın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesidir. Önemli olan kurultayımızdan sonra da partimizdeki birlik ve beraberliğin bozulmamasıdır” dedi.

ATUN

UBP Genel Sekreteri, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, Kıbrıs konusunun kritik bir aşamada olduğu bu zamanlarda mutlaka görevine devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu kurultayda tüm üyelerde bir heyecan gördüklerini ifade eden Atun, “Ben inanıyorum ki sağlıklı bir kurultay gerçekleştireceğiz ve bu kurultayımızdan sonra Genel Başkanımız Hüseyin Özgürünle birlikte yapılacak olan ilk seçimde partimiz birinci parti veya tek başına iktidar olarak sandıktan çıkacaktır.” dedi.

Sunat Atun konuşmasında, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, UBP-CTP Hükümeti kurulurken herhangi bir görev almadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız istemiş olsaydı bugün Başbakan Yardımcısı olabilirdi. Kendisin partimizi düşünerek kabinede görev almamıştır. Bu partimizde bir ilktir. UBP tarihinde ilk kez UBP’nin olduğu bir hükümette Genel Başkan görev almamıştır. Bu büyüklüktür. Siyaset bir demokrasi yarışıdır. Başka adaylar da olabilir. Bunu takdirini ve değerlendirmesini sandıklarda parti üyelerimiz yapacaktır.”

UBP’nin her geçen gün gücüne güç kattığına inanç belirten Atun, “Çünkü makam, mevki ve menfaat peşinde olmayan bir Genel Başkanı vardır. Ben bu kurultayımızdan partimizin daha güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Açıklamaya göre, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de yaptıkları konuşmalarda, UBP Genel Başkanı ve Başkan Adayı Hüseyin Özgürgün’e tam destek verdiklerini belirterek, diğer adayların da arkadaşları olduğunu ve hepsine de bu seçimde başarılar dilediklerini belirttiler.