Ulusal Birlik Partisi (UBP) 20. Olağan Kurultayı’nın ikinci turunda  3 bin 540 oy alan Hüseyin Özgürgün, yeniden genel başkanlığı elde etti.

Özgürgün, 6 bin 256 geçerli oyun 3 bin 540’ını alarak UBP Genel Başkanı olurken, ikinci turda Özgürgün’e karşı yarışan Ersin Tatar, 2 bin 716 oy elde etti. 60 oy geçersiz sayıldı.

Oylar 100’lük paketler halinde sayılırken, Özgürgün’ün Genel Başkanlığı garantilemesiyle, Atatürk Spor Salonundaki Özgürgün taraftarları tezahüratlarıyla zafer kutlamalarına başladı.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİLER

Oy sayımının tamamlanmasının ardından Özgürgün ve Tatar elele poz vererek birlik beraberlik mesajı verdi. Daha sonra tüm başkan adayları ve milletvekilleri ile belediye başkanları sahneye gelerek UBP’lileri selamladı.

ÖZGÜRGÜN: ” UBP BUGÜN BİR DEMOKRASİ ZAFERİNE İMZA ATTI”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün başkan seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür  konuşmasında, yeni sistemi ve yeni tüzüğüyle seçime giden UBP’nin bugün bir demokrasi zaferine imza attığını söyledi.

Başarının UBP üyelerine ait olduğunu söyleyen ve üyelere başarılarının devamını dileyen Özgürgün, kurultay sonucunda kazananın UBP olduğunu ve ülkeye hizmetin amaç olduğunu kaydetti.

Özgürgün, hem UBP hem de ülkenin sorunlarının çözümü için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini söyledi.

Özgürgün hem Parti Meclisi seçimi hem de Olağan Kurultayda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kurultayda Özgürgün’ün konuşmasının ardından kısa bir ara verildi. Saat 22.00 sıralarında Parti Meclisi oylarının sayımına geçilmesi bekleniyor.

1446927348.jpg