Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ulusal Birlik partisinin her zaman demokrasinin vazgeçilmez bir unusuru olarak yer aldığını vurguladı.

Özgürgün bugün BRT’de 17’inci saat programına telefonla katılarak, UBP’nin 41 kuruluş yildönümü ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisinin 41 yılda gerek muhalefette, gerekse de iktidarda, ülkedeki birçok önemli projeye imza atarak hayata geçirdiğini söyledi.

UBP’nin muhalefetteki sürecinde de demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak yer aldığını belirten Özgürgün, UBP’nin birçok seçimde icraatlarının karşılığını bulan siyasal bir hareket olduğunu söyledi.

Özgürgün, “Geçtiğimiz 41 yılda UBP çoğu seçimde birinci parti çıkmıştır. Bunun da halk tabanın olumlu bulduğu önemli ilkeleri, kuruluş amacı ve ülkemize hizmet verirken ortaya koymuş olduğu yaklaşımlardır. UBP’nin birinci parti çıkmasında, KKTC’nin geleceğini, Kıbrıs Türk Halkının bu topraklardaki varlığı, Ada üzerinde Kıbrıs Türk Halkının ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi ile Kıbrıs Türk Halkının gelişminin temel meselelere olan yaklaşımının büyük rolü vardır” dedi.

Hüseyin Özgürgün, UBP ‘nin bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerinin devam edeceğini ve partide görev alan ve alacak olan herkesin Kıbrıs Türk Halkının Adadaki varlığının daha güçlenmesi hedefinde olduğunu söyledi.

UBP’nin 1974 ve ondan sonraki süreçlerde bu topraklarda bir devlet yapısının ortaya çıkmasında hep aktif rool oynadığını ifade eden Özgürgün, UBP’nin gerek insan potansiyelinde gerekse yetiştirmiş olduğu teknokrat, bürokrat alanında hizmet verdiğini söyledi.

Özgürgün, UBP’nin Kıbrıs konusunda da çok önemli köşe taşı bir parti durumunda olduğunu da belirtti.

UBP’ye, misyonu ilkeleri ve kuruluş amacı ile bugün, dünden daha çok htiyaç duyulduğunu belirten Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının önemli bir bölümünü temsil eden UBP’nin önümüzdeki dönemde de Kıbrıs Türk siyasi hayatında da köklü olarak var olacağını ifade etti.