Partisinden yapılan açıklamaya göre, Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçesine bağlı üyelerin katılımıyla dün akşam Elysium Parkta gerçekleştirilen etkinlikte konuştu.

Etkinliğe, Özgürgün’le birlikte, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, UBP Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri yanında UBP liler katıldı.

“DESTEĞİMİZ ÖZGÜRGÜN’E”

Açılış konuşmasını yapan Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu,  hafta sonu gerçekleştirilecek Kurultayı “Büyük buluşma” olarak nitelendirdi ve UBP’nin Kurultaydan güçlenerek çıkacağına olan inancını belirtti.

Daha sonra söz alan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’e olan desteklerini ilan etmek için toplandıklarının altını çizerek “Birlik ve bütünlük bizim olmazsa olmazımızdır” dedi.

Özgürgün’ün Genel Başkanlığında UBP’nin tek başına iktidara yürüyüşünü gerçekleştireceğine olan inancını ifade eden Sucuoğlu, UBP’de sevgi ve saygının kaybolmaması için bunu başarmak zorunda olduklarının altını çizdi.

1 Kasımdan sonra UBP’de sağduyunun hakim olacağını belirten Sucuoğlu “yarınlar UBP ile daha mutlu ve daha güzel olacaktır” dedi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün konuşmasında “İki aydan beridir KKTC’nin her tarafını dolaştım, gittiğim her noktada coşku ile karşılandım, sevgi ile karşılandım. UBP’nin 30 milletvekilinden 14 milletvekiline indiren iç kavgalar, karmaşalardan sonra partiye arzulanan huzuru, kopan sevgi bağlarını, saygıyı yeniden tesis etmek için göreve geldiğimi biliyorlardı”  dedi.

Özgürgün, Genel Başkanlığa geldiğinde UBP’nin diğer sıkıntılar yanında ekonomik zorluklar içinde de olduğuna dikkat çekti.
Sorumluluğu olduğunu ifade eden Özgürgün, hedefinin, UBP’yi birinci parti yaparak iktidara taşımak olduğunu belirtti.

Bu dönemde 14 milletvekilinden seçimsiz 18 milletvekiline ulaşıldığını, eşit koşullarda hükümete ortak olduklarını ifade eden UBP Genel Başkanı, ülkede çözülmesi gereken büyük sorunlar ve sıkıntılar olduğuna dikkat çekti.

40 yıldır birbirleriyle birinci parti olmak için yarışan iki siyasi yapının, başta ekonomik örgütler olmak üzere halkımızın talebi ile gerektiğinde radikal kararların da alınabileceği bir hükümet oluşturduklarına vurgu yapan Özgürgün, bunun yanında UBP bünyesinde 40 yıllık kökleşmiş sistemde de değişiklikler yapıldığını, delegeden daha katılımcı olan üye sisteminin kabul edildiğini, dahası  Kadın ve Gençlere Parti Meclisindeki temsiliyetleri  için kontenjanlar oluşturulduğunu belirtti.

“Göreceksiniz bizden sonra diğer partiler de bizi takip edeceklerdir” şeklinde konuşan Özgürgün böylesi çağdaş bir tüzüğün hayata geçirildiği için, birlik ve bütünlüğün yeniden tesis edildiği için  UBP’nin kıskanıldığını söyledi.

Tek isteğinin UBP’yi genel seçimlere götürmek olduğunu ifade eden Özgürgün, UBP’yi birinci parti yapma borcu olduğuna vurgu yaptı.

Kurultay sonrasında kırılmalara, kopmalara asla fırsat vermeyeceğine vurgu yapan UBP Genel Başkanı, “herkesi kucaklayarak, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Divan konusuna varıncaya kadar her şeyin mutabakatla yürütüldüğünü ifade eden Özgürgün Cumhurbaşkanı ile son dönemlerdeki gelişmelere de değindi.

Özgürgün, “UBP, TMT’nin siyasal hayattaki temsilcisidir. Ulusal davadaki duruşumuzu hiç bir koşul değiştirmeye muktedir değildir. UBP iki kesimli, iki toplumlu ve Anavatanın etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyecektir bu görüşleri Sayın Cumhurbaşkanı taşımıyor olabilir. Bu nedenlerdendir ki biz Sayın Akıncıyı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteklemedik. Sayın Cumhurbaşkanı UBP’yi hesaba katmadan bir çözüm peşinde ise, bizi karşısında bulacaktır” dedi