Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP kongrelerinde UBP’nin kazandığını söyledi.

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özgürgün bu sabah bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu olarak, soruları yanıtladı.

“TÜZÜK NE DERSE ONU UYGULUYORUZ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bir soru üzerine; “UBP Girne İlçe Başkan adayı İzlem Gürçağ için MYK kararı olması gerektiği savunulmaktadır. İzlem Gürçağ zaten MYK kararı ile halen atanmış bir ilçe başkanıdır. Onun için İzlem Gürçağ’ın aday olması için MYK kararı olacak diye bir şey yoktur. Bunları söyleyenler herhalde tüzüğü bilmiyorlar ya da hukuku bilmiyorlar. Biz seçimlerde tüzük ne derse onu uyguluyoruz.” dedi.

Özgürgün, hafta sonu yapılan UBP ilçe kongrelerinde UBP’nin gençleştiği ve büyüdüğünün görüldüğünü ve bunun ileriye dönük olumlu bir mesaj olduğunu kaydetti.

Hafta sonu kongrelerde görev yapan Divan Başkanları ve üyeleri ile diğer tüm partililere teşekkür eden Özgürgün, üye yazımı konusunda sıkıntılar yaşandığını, birçok partilinin üye yazılamadığını veya üyelik için başvuruda bulunamadığını, fakat bu sıkıntıların önümüzdeki dönemlerde giderileceğini belirtti.

Özgürgün, demokratik seçimler olduğunu ve parti içi bu yarışlar sonucunda partinin kazandığını kaydederek, UBP Kurultayından sonra diğer adayların dışlanmayacağını ve daha önceki kurultaylarda olduğu gibi söylenenlerin üzerine sünger çekileceğini söyledi.

“REKLÂMLAR, İLAN TAHTALARI, AFİŞLER GEREKSİZ HARCAMA”

Özgürgün başka bir soruya karşılık, reklâmlar, ilan tahtaları ve afişlerin gereksiz harcamalar olduğunu kaydederek, yapılacak olanın parti içi bir seçim olduğunu, genel halka yönelik propaganda yapmayı doğru bulmadığını ifade etti.

“SU DEVLETİN MALIDIR”

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Adaya gelen su konusundaki görüşüne ilişkin soruya verdiği cevapta “Adamız su yönünden oldukça sıkıntılıdır. Suyun öneminin bilincinde olmalıyız. Su yönetimi devletindir. Su yönetimi ile işletmesi ayrı şeylerdir. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerimizi sunmalıyız. Suyun gelmesini, etkili bir şekilde kullanılmasını konuşmalıyız. Hedef, gelen suyun en iyi şekilde halkın kullanımına sunulması olmalıdır. Üretime dayalı bir ekonomi yaratılması hedefinde çalışılmalıdır. Tekrar ediyorum su, devletin malıdır” ifadelerini kullandı.

Özgürgün başka bir soruya yanıtında, 1974 yılından bu yana TSK’nın tüm adanın güvenliğini sağlayan tek güç olduğunu, 1963-74 yılları arasında bu görevi Birleşmiş Milletlerin hangi oranda sağladığının bilindiğini ifade etti.

“GARANTİLERDE KARARLIYIZ”

“UBP olarak Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünde kararlıyız” diyen Özgürgün, UBP’ye ve onun ideolojisine en çok ihtiyaç duyulan günlerde bulunulduğunu söyledi.

Özgürgün, “Çok adaylı bir kurultay elbette sancılıdır ama bunun aşılacağına yürekten inanıyorum. Hepimize düşen görev sorumluluğumuzun bilincinde davranış sergilemektir. KKTC’nin güçlü bir UBP’ye her zaman ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.