Başbakan Hüseyin Özgürgün, amaçlarının, şampiyonluk yaşayan gençleri motive etmek ve elde ettikleri başarılara dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Sporcu ruhuyla yetişenler temiz insanlardır, kötü alışkanlıklardan uzaktır, ülkesine hizmet verecek potansiyele sahiptir, bunlar da kulüplerimizde filizlenmektedir. Bunu görmenin mutluluğu çok büyüktür” dedi.

Başbakan Özgürgün, K-Pet 1. Ligi’nde şampiyon olarak 16 yıl sonra Süper Lig’e yükselen, ayrıca genç takımı da Gençler A2 Ligi’nde de şampiyonluğa ulaşarak A2 Süper Ligi’ne çıkan Dumlupınar Türk Spor Kulübü yönetici ve teknik ekibiyle, futbolcular onuruna yemek verdi.

Gazimağusa’da Palm  Beach Otel’de yeralan yemeğe, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu,  Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Dumlupınar Türk Spor Kulübü Başkanı İsmail Güneş Güneşoğlu, teknik kadro ve futbolcular katıldı.

“GENÇLERİN BAŞARISINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM”

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özgürgün yemekte yaptığı konuşmada, amaçlarının, şampiyonluk yaşayan gençleri motive ederek, başarılarına dikkat çekmek olduğunu belirterek, genç ve A takımın şampiyonluğundan dolayı Dumlupınar Türk Spor Kulübü’nü kutladı.

Gençlere ve spora değer vermek anlamında yemekler düzenlediğini ifade eden Özgürgün, “Yemek işin bahanesi, başarılı olan, gerçekten çalışan ve sporcu olarak da ülkeye değerli gençler yetiştiren kulüplerimizi, idarecilerimizi, siz değerli gençleri, kamuoyunun da dikkatine getirmek istedim” dedi.

Dumlupınar’ın altyapısında 340 gencin spor yaptığını, bu gençlerin bir araya gelerek sosyalleştiğini, birlikte bir hedefe yöneldiğini, en önemlisi de kötü alışkanlıklardan uzak kaldığını kaydeden Özgürgün, sporun her alanında destek verdiklerini söyledi.

Futbol oynadığı yıllarda Dumlupınar’ın ikinci ligde olduğunu ve Dumlupınar’a karşı forma giydiğini anlatan Başbakan Özgürgün, Dumlupınar’ın köklü bir camia olduğunu kaydetti.

1463644542.jpg

“MORAL BOZMAYA GEREK YOK”

Sporun faydalarına dikkat çekerek, bir çok kulübün gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu, spora çektiğini, camia olarak bir araya getirdiğini, gençlerin aidiyet duygusu ile kulübüne bağlandığını ifade eden Özgürgün, “Uluslararası maç yapmadık diye moral bozmaya gerek yok” dedi.

Sporu ve futbolu anlamayanların, sporun tüm güzelliklerini, Federasyon’un, kulüp yöneticilerinin ve sporcuların ortaya koyduğu gayretleri unutarak, motivasyon bozucu yorumlar yapabildiğine değinen Başbakan Özgürgün, şöyle devam etti.

“Sadece uluslararası maç yapmadık diye sporu küçümsemenin, gençleri ve bu kadar emek veren insanları da motivasyonsuz bırakmanın manası yoktur. Şuna dikkat çekmek istiyorum; futbol oynanacaktır, spor yapılacaktır, tanınsın veya tanınmasın spor ilerleyecektir. Bu sene statlar doldu, maçlarda seyirci patlaması yaşandı. Uluslararası maç yapmadık diye kimse maçla gitmemezlik etmiyor.”

“SPORDA GELİŞMEYE VE TESİSLEŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sporda gelişmeye ve tesisleşmeye devam edeceklerini, bu yıl 4 bölgede sahaların ışıklandırılacağını ve zeminlerinin iyileştirileceğini söyleyen Özgürgün, kulüplerin sporcu gençlik yetişmesine katkı yaptığını kaydetti.

Başbakan Özgürgün, “Sporcu ruhuyla yetişenler temiz insanlardır, kötü alışkanlıklardan uzaktır, ülkesine hizmet verecek potansiyele sahiptir, bunlar da kulüplerimizde filizlenmektedir. Bunu görmenin mutluluğu çok büyüktür” dedi.

1463644543.jpg

SERTOĞLU: “ANTREMAN SAHASI SORUNUNU BAŞBAKAN’IN ÇÖZECEĞİNE İNANIYORUM”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, Dumlupınar’ın kupa kazanan diğer takımlardan farkının, hem genç takımın hem de A takımın şampiyon olarak bir üst lige çıkması olduğuna işaret ederek, çifte şampiyonluğundan dolayı Dumlupınar’ı kutladı.

Dumlupınar’ın sporcu altyapısının güçlü olduğunu bildiğini ve alt yapıda 340 sporcunun bulunduğunu dile getiren Sertoğlu, bu kadar güçlü alt yapısı olan kulübün antreman yapacak sahasının olmamasının acı olduğunu söyledi. Sertoğlu, antreman sahası sorununun elele verilerek çözülmesi dileğinde bulunarak, Başbakan Özgürgün’ün antreman sahası sorununu çözeceğine inandığını belirtti.

Dumlupınar Türk Spor Kulübü Başkanı İsmail Güneş Güneşoğlu ise, takımın şampiyonluğu onuruna verilen yemekten dolayı Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.

1463644544.jpg

1463644545.jpg

1463644583.jpg