Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli ve İskele Milletvekili Hamit Bakırcı’dan oluşan Tüzük Komitesi’nin önceki akşam düzenlediği toplantıya, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, İskele İlçe Başkanı Ali Rıza Usluer, İskele İlçesi Yönetim Kurulu, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları temsilcileri ve UBP’liler katıldı.

ÖZGÜRGÜN: “YENİ TÜZÜĞÜMÜZDE YENİ VİZYONUMUZDA TABANIMIZ REHBERLİĞİNDE OLUŞACAKTIR”

UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada 5 bölgede partilileriyle yapacakları anket sonuçlarının UBP’nin yeni dönem yol haritasını çizeceğine vurgu yaptı.

Ulusal Birlik Partisi’nin girdiği seçime mutlaka kazanmak için girdiğini ve hiçbir seçimden 2. çıktı diye sevinmediğini kaydeden Özgürgün, “Ama tabii ki seçimlerde kazanmak da vardır, kaybetmek de vardır. Önemli olan her seçimden sonra her neticeden ders çıkararak doğru yolu bulmaktır” dedi.

“KKTC’nin bugün Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşadığını”  savunan Özgürgün, “Hükümetin durumu gerçekten vahimdir. Ülkenin 2 yılı boşa harcanmıştır. Çok yakında da erken seçim olacağı kesin! Partimiz hazır olursa bu seçimde de iktidara geleceği kesin! Sayın Başbakan’ın, Elektrik Kurumu’nun kendi yönetim kurulu ile ilgili olarak bazı açıklamaları var! Ben dahi Ana Muhalefet Partisi Başkanı olarak o kadar eleştiremedim. Kendi atadığı yönetim kurulu hakkında yaptığı eleştirileri biz bile yapamadık. Bir parçalanma olduğu kesin! Ben hükümetin çok fazla gideceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

“Yarın seçim olsun UBP mutlaka birinci parti olacaktır” diyen Özgürgün, ancak bunun için çok çalışmak gerektiğini söyledi. Özgürgün şöyle devam etti:

“Devrim niteliğinde bir Tüzük hazırlıyoruz. Bir de anket çalışmamız var. Bu anket UBP tabanının önümüzdeki dönem için bize vereceği mesajları içeren bir ankettir. Beş bölgemizde bu anketleri yapacağız ve çıkacak neticeleri ile UBP önümüzdeki dönemin vizyonunu oluşturacaktır. Bu anket bilimsel olarak hazırlanmış ve ilk kez yapılıyor. Bu anket sonuçlarına göre tabanın istekleri doğrultusunda bir neticeye ulaşacağız.”