Başbakan Hüseyin Özgürgün, vatandaşa hizmetin önce muhtarlıklarca verildiğine işaret ederek, “Yerinden yönetimin en önemli unsuru muhtarlardır” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve Gazimağusa Muhtarlar Birliği Başkanı Mustafa Yeşiller ile iki örgütün yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, İstanbul ve Gazimağusa’dan muhtarları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Yerinden yönetimin en önemli unsurunun ve en güçlü, en köklü demokrasilerde, halka en yakın olan yöneticilerin muhtarlar olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, hükümet olarak, muhtarların mali sorunlarını aşacak bazı mali çalışmalar yaptıklarını, daha da yapılacaklarını kaydetti.

Muhtarlara değer verdiklerini, muhtarların da bunu bildiğini ifade eden Başbakan Özgürgün, vatandaşa ilk hizmeti muhtarların verdiğini, muhtarların önemli ve kutsal görev yaptığını söyledi.

Anavatan’daki tüm muhtarları KKTC’de görmekten mutlu olacaklarını belirten Başbakan Özgürgün, KKTC’deki muhtarların görevlerini daha rahat koşullarda yapabilmesi adına hükümetin çalışmalarının süreceğini ifade etti.

1469114132.jpg

DELİBALTA: “EZBER BOZAN BİR ZİYARET OLDU”

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta da, Mustafa Yeşiller’in daveti üzerine KKTC’ye geldiklerini, mutlu bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çok duygulandık, çok keyif, aldık, sizleri tanıma şerefine nail olduk. Bizim için ezber bozan bir ziyaret oldu. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Gazimağusa Muhtarlar Birliği Başkanı Mustafa Yeşiller de, kabulden dolayı Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.

1469114143.jpg

1469114176.jpg