Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı toplumun temel taşları olan kadınların başta şiddet olmak üzere var olan sorunlarını çözmesi beklenen hükümetin “iş bilmez tavırları” ve  “basiretsizliği” nedeniyle adeta cezalandırıldığını iddia etti.

Özgürgün, “Nasıl ki, kadınlarımıza yönelik cinsiyet ayrımcılığına, aile içi şiddet gibi olumsuzluklara sessiz kalamayız, ülkeyi yönetenlerin, kadınlarımızın ailede ve toplumda üstlendikleri ağır yükü misliyle artırmasını da asla kabul edemeyiz” dedi.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla mesaj yayınlayan Özgürgün, insan yaşamının tüm safhalarında her alanını güzelleştirerek, şekillendiren kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en samimi dileklerle kutladı.

Hüseyin Özgürgün, “Toplumların temeli aile ise ailenin temeli de kadınlarımızın  varlığıdır. Bütün fedakarlıkları ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir” dedi.

Özgürgün, kadının olmadığı, ihmal edildiği ya da sosyal yaşamda etkisiz kılındığı sürece toplumların sağlıklı olması ve ileriye doğru gelişme göstermesinin asla mümkün olmadığını söyledi. Özgürgün, tarihin her devrinde kadınların aile ve toplum yapısının en özel kademesinde bulunarak takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koyduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının varlık ve özgürlük  mücadelesinde çok önemli rol üstlenen kadınların, vatan topraklarının savunulmasında canını bile ortaya koyan kahraman nesiller yetiştirdiklerini dile getiren Özgürgün, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün bu gerçekler ışığında inancımızın ve kültürümüzün bir gereği, kadınlarımız bizim için baş tacımızdır diyoruz. İnancım odur ki, sevgi ve şefkat dolu yüreği ile kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında daha etkin bir konuma yükselmeleri ile geleceğin şekillendirilmesinde daha umutlu koşullar oluşmasına neden olacağı aşikardır”