Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, partisinin, “ortağı olduğu hükümetten, ülkeye ve halkına sorumluluğu gereği önceden onayladığı metni aynen imzalayarak su konusunun en kısa sürede sonlandırılmasını talep ettiğini” açıkladı.

Özgürgün, “hükümetler arası anlaşmaların parti meclisi tartışmalarıyla inkar edilemeyeceğini” de kaydetti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk siyasi tarihinde kırk yıllık siyasi rekabetin baş aktörleri durumunda olan UBP ve CTP’nin ülkeye hizmet temelinde oluşturduğu koalisyon hükümetinin parti çıkarlarının değil, ülkenin ve halkımızın kazanımları üzerine kurgulandığının” herkesçe bilindiğini belirtti.

“Hal böyleyken Asrın Projesi olarak nitelendirilen Anavatan Türkiye’nin milyarlar harcayarak ülkemize ulaştırdığı ‘su’ konusundaki anlamsız tartışmaların suyun yönetiminin ya da işletmesinin çok ötesine taşındığını üzülerek gözlemlemekteyiz” diyen Özgürgün, parti meclisi tartışmalarıyla hükümetler arası anlaşmaların inkar eder anlamlar yüklenmesinin asla kabul edilemeyeceğini kaydetti.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yıllar önce hükümetler arası anlaşmalarla hayat bulan, bir önceki hükümetçe de onaylanan, her safhası karşılıklı üst düzey katılımlı törenlerle tamamlanan ve ülkemize ulaştırılan suyun, çok önceden yapılması gereken Parti Meclisi tartışmalarıyla bu safhada hükümetler arası anlaşmaları inkar eder anlamlar yüklenmesi asla kabul edilemez.

Ulusal Birlik Partisi’nin su konusundaki tavrı gayet nettir ve başından beri çok iyi bilinmektedir. UBP’ye göre mesele suyun ülkemize, topraklarımıza ulaşmasıdır. Bunun dışında tartışmalar, niyeti aşmaya yöneliktir. Asrın Su Projesi, Anavatan Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, Kıbrıs Türk halkının refah ve mutluluğuna yönelik sağladığı sayısız projelerin devamıdır.

Ulusal Birlik Partisi, ortağı olduğu hükümetten, ülkeye ve halkına sorumluluğu gereği önceden onayladığı metni aynen imzalayarak su konusunun en kısa sürede sonlandırılmasını talep eder.”