Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Başkanı Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün akşam saatlerinde kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım bir çok kişi tarafından büyük bir şok ve tepkiyle karşılandı.

UBP Başkanı Özgürgün, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Parti Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda sergileyeceği tavrı açıklamasının ardından mikro blog sitesi Twitter'den CTP-BG aldığı karara çok sert bir yorumda bulundu. Özgürgün yaptığı paylaşımda "Bu seçimde adeta 'Rum Milliyetçiliği'ne dönüşen duruşa dikkat! Türkiye kökenlilere bavullarınızı hazırlayın" diyenler var!" dedi. Yaptığı paylaşımın ardından bir çok kesimden tepki alan Hüseyin Özgürgün sosyal medya hesabındaki bu paylaşımı kısa sürede kaldırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu da CTP-BG'yi ziyaret ederek ikinci turda destek istemişti. CTP-BG de ise yapılan toplantının ardından Bağımsız Aday Mustafa Akıncı'yı desteklemek yönünde karar verilmişti.

İşte Hüseyin Özgürgün''ün sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım:

ozgurguntweet.jpg