Özgürgün, Yorgancıoğlu hükümetinin “ekmeğini sahip çıktığı vatan topraklarına sarılarak kazanan üreticilerin emeğine saygı yerine çatışmayı tercih ettiğini” iddia etti.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Özgürgün, “Üretenin alacağını talep etmesini saklanarak geçiştirmeye çalışmak ‘hak yiyicilikle’ eş anlamlıdır. Doğarken yaşam emaresi olmayan bu hükümetten olumlu hizmet ya da emeğe saygı beklemek saflık olur” iddiasında bulundu.

Yorgancıoğlu’nu ülke sorunları karşısında beceriksizlik, çaresizlik içinde teslim olmakla suçlayan Özgürgün, şöyle devam etti:

“Ulusal Birlik Partisi olarak, temel vizyonlarının sürdürülebilir ekonomik bir yapı olduğunu söyleyerek yola çıkan, ancak hizmet temelinde kurulmayan, ortağı ile her konuda uyum sorunu yaşayan Yorgancıoğlu hükümetinin, ülkemizi ileriye taşımasının mümkün olmayacağına ilk günden dikkat çekmiş, ülkenin tüm sektörlerini komaya sokacaklarını vurgulamıştık.  Yorgancıoğlu, hükümet etmenin var olan sorunlar karşısında akılcı yollarla çözüm üretmek olduğunu hiç hatırlamamış, uyarılar karşısında çaresizlik içinde ağlamayı, duyarsız kalmayı ya da yalan söylemeyi tercih etmiştir”

Bugün gelinen noktanın “isyan olarak tanımlanabileceğini” iddia eden Özgürgün, hükümetin Kıbrıs Türk halkına verecek olumlu hiçbir şeyi kalmadığını savundu.

Özgürgün, Yorgancıoğlu’na görevi bırakma çağrısı yaptı.

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi olarak, üreticinin yağmur altında, dayanılmaz soğuğa rağmen sergiledikleri eylemlerini desteklediklerini, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını kaydetti.