Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne katıldı.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, miting alanına Türkiye Başbakanlığı'nın özel helikopteriyle giden Başbakan Özgürgün, alana geldiğinde sahneye davet edildi ve halkı selamladı.

Özgürgün’e Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz’un eşlik etti. Mitinge KKTC’den sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Açıklamada, “15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Türkiye'nin dört yanında her akşam meydanlarda aralıksız tutulan demokrasi nöbetleri, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen ve yüz binlerin katıldığı mitingle taçlandırıldı” denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi mitinglerinin Çarşamba günü sonlandırılacağını açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi”, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kura'n-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Yılmaz'ın dua okumasıyla devam eden mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar konuşma yaptı.

Konuşmaların sonunda, liderlerle beraber, Başbakan Hüseyin Özgürgün de sahneye davet edilerek, halkı selamladı.

Başbakanlık açıklamasında “Türkiye tarihinde, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Muhalefet partilerinin liderleri, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Diyanet İşleri Başkanın birlikte katıldığı ilk miting olma özelliğini de taşıyan mitinge, Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Kıbrıs Türk halkının Anavatan'ı ile dayanışmasının bir göstergesi olarak katıldı” ifadelerine yer verildi.

1470639346.jpg

1470639371.jpg

1470639372.jpg

1470639346-001.jpg

1470639344.jpg