Gamze Pir Baykur

Mağusa'da iki günde ikinci kundaklama olayı meydana geldi. 25 Şubat tarihinde Börke Kaşif'in sahibi olduğu ReflexTeam Ltd.'ye ait iş araçlarının ateşe verilmesinin ardından dün de iş adamı İlker Özisfendiyar'a ait henüz faaliyete girmeyen "Öz Vip Lounge" isimli işyeri ateşe verilerek kundaklandı. 16 Şubat 2016 tarihinde "Öz-Car Wash" isimli işyeri kundaklanan İlker Özisfendiyar dün sabah da "Öz Vip Lounge" isimli işyerinin kundaklanmasının şokunu yaşadı. Dün sabah saat 04:00 raddelerinde Döveç Elit Apartmanı'nın zemin katinda bulunan "Öz Vip Lounge" isimli işyerinin ana giriş kapısı yüzleri maskeli iki kişi tarafından zorlanarak açılıp içeriye girildi ve içeride bulunan eşyaların üzerine yanıcı madde dökülerek ateşe verilmek suretiyle kundaklandı. İşyeri içerisindeki eşyalar tamamen yanarken, konu iş yerinin sigortasının bulunmadığı da öğrenildi. Polis ekipleri ise dün sabah olay yeri çevresinde geniş çaplı araştırma yaptı.

ÖZİSFENDİYAR: "ŞÜPHELENDİĞİM KİMSE YOK..."

İkinci kundaklama şokunu yaşayan İlker Özisfendiyar, 150 bin TL'den fazla masraf yaptiğı "Öz Vip Lounge" isimli işyerinin iki hafta sonra açılışını yapmayı planladığını söyledi. Henüz faaliyete girmeyen işyerinin sigortasının da bulunmadığını belirten Özisfendiyar, "Şüphelendiğim kimse yok, beni tehdit eden de olmadı" diyerek suçluların bir an önce bulunmasını istedi.

YAKLAŞIK 2 HAFTA ÖNCE DE DİĞER İŞYERİ KUNDAKLANMIŞTI

İlker Özisfendiyar'ın sahibi olduğu "Öz-Car Wash" isimli iş yeri de 16 Şubat 2015 tarihinde kundaklanmışti. "Öz-Car Wash" isimli işyerinin ofisinin kapalı ancak kilitsiz vaziyette bulunan havalandırma penceresi kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından açılarak içeriye girilmişti. Kimliği meçhul kişi veya kişiler ofis içerisinde bulunan güvenlik kamerası kayıt cihazını sirkat ettikten sonra ofis içerisine yanıcı madde dökerek ateşe vermek suretiyle kundaklamıştı.

ocak_kardesler_tutuklandi_h38172.jpg

OCAK KARDEŞLER TUTUKLANDI

"Öz Vip Lounge" isimli işyerinin kundaklanmasının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube ile Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri olaydan bir saat sonra meselede şüpheli olarak görülen Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak isimli kardeşleri gözaltına aldı. Dün "Kundaklama" suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak, tahkikat maksatları bakımından 3'er gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN ZANLI ALİ OCAK İLE ÖMER OCAK'IN FİZİK YAPISINA BENZEYEN İKİ KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 26 Şubat tarihinde saat 04:00 raddelerinde Mağusa'da Uluçam yolunda bulunan Döveç Elit Apartmanının zemin katinda İlker Özisfendiyar'a ait olan ve henüz faaliyete geçmeyen "Öz Vip Lounge" isimli işyerinin ana giriş kapısının zorlanarak içeriye girildiğini ve içerideki eşyaların üzerine yanıcı madde dökülerek yakılmak suretiyle kundaklandığını açıkladı. Aynı gün saat 05:00'de zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak'ın tespit edildiğini belirten Karagil, zanlılardan açık ifade alındığını ve evlerinde arama yapıldığını söyledi. Karagil, bölgede bulunan güvenlik kameralarının bir kısmının incelendiğini söyleyerek, "Öz Vip Lounge" isimli işyerine giren kişilerin fiziki yapılarının zanlı Ali Ocak ile Ömer Ocak'a benzediğini tespit erklerini açıkladı. Zanlıların tasarrufunda bulunan cep telefonları ile ilgili olarak GSM şirketlerine gerekli yazışmaların yapıldığını ve telefon dökümlerinin beklendiğini belirten Karagil, zanlı Ali Ocak ile Ömer Ocak'ın cep telefonlarının emare alınarak gerekli incelemelerin yapılabilmesi için PGM Data İnceleme Şubesi'ne, olay yerinde tespit edilip alınan örneklerin ise Devlet Kimya Laboratuvarı'na gönderildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatin yeni başladığını belirten Karagil, iş yerini açıp içeriye girmek için kullanılan aletlerin arandığını, alınacak olan ifadelerin olduğunu ve incelenmesi gerek kamera görüntülerinin olduğunu açıkladı. Karagil, tahkikatin selameti açısından zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak'ın 3'er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak'ın tahkikatin selameti açısından 3'er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

1-397.jpg

3-246.jpg