Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, bir süredir tartışılan Şubat maaşlarının ödenme şekliyle ilgili Yeni Bakış'a değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Özkardaş, Maliye Bakanlığı kaynaklarından emeklilerin maaşlarının yarısı ödenecek şekilde işlem yapıldığını öğrendiklerine işaret ederek, “Yarın emeklilerin maaşlarının yarısının ödenecği şekilinde işlem yapıldığını öğrendik. Normal çalışan kamu görevlilerinin ise eksik, yarım veya ödenip, ödenmeyeceği konusunda da henüz bir belirginlik yok” dedi.

“Bu hükümet artık bitmiştir”

Bu hükümetin icraat hükümeti olacak diye kurulduğunu anımsatan Özkardaş, “  Hükümet meclisten bütçeyi geçirdi. Bu bütçenin içerisinde emeklilerini, kamu çalışanlarının maaş, özlük hakları ek mesaileri de yer alıyor. Peki, bu hükümet bütçeyi geçirirken halkı ve meclisi kandırarak mı geçirdi? Olmayan bir bütçeyle bütçeyi nasıl geçirdi. Bana göre bu hükümet artık bitmiştir bu halkın önünü açması gerekir” diye konuştu.

“Bu hükümet kriz çözemiyor”

Sadece maaş ve bütçe sorununun değil, su krizini çözemeyen bir hükümetle karşı karşıya olduklarını kaydeden Özkardaş, “Parti başkanları başka, başbakan ve bakanlar, hata ve hatta parti meclisleri su konusunda başka konuşmakta. Kriz sırası Türkiye ile imzalanacak ekonomik pakete geldi. Kısacası kriz üstüne kriz yaşatan bu hükümet, kriz çözmekte maalesef beceriksiz, yeteneksizdir” dedi.

“Tepkimizi ortaya koyacağız”

Maaşların yasa ile belirlenmiş bir hak olduğuna dikkat çeken Özkardaş, “İnsanların hepsinin borcu var ve siz emeklilere yarı maaşlarını ödemediğinizde bu bankalara borcu olan emeklilerin elinde hiç bir şey kalmayacak. Dolayısıyla halkın tepkisi buna çok büyük olacak. İnsanlar bankalara olan borçlarını, elektrik, su ve telefon faturalarını ödeyemediğinde ve faiz işlendiğinde durumun nereye varacağını göremiyorlar mı? Artık  tutarsız olan bu hükümetin önündeki tek seçenek çekip gitmek ve halkın önünü açmaktır. Biz kamudaki maaşların eksik yatma konusunu KTAMS konuşarak, masaya yatırdık, en kısa zamanda bu konuyu değerlendirip tepkimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi