Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, hükümete sorunları çözme çağrısında bulundu.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, sorunları yıllardır anlattıklarını ve çözüm önerisinde bulunduklarını ancak “bütçede para olmadığı, öngörülen kadro sınırının aşıldığı” gibi gerekçelerle sorunların ötelenerek, sağlığın ihmal edildiğini savundu.

Hemşire eksikliğinin ciddi boyutlarda olduğunu, beş hemşirenin işinin bir hemşireye yaptırıldığını belirten Özkardaş,  ambulans şoförlerinin de sıradan şoförler olmaması gerektiğini kaydetti.

Özkardaş, şöyle devam etti:

“Yıllardır sağlık ve sağlık personeli üzerinden yapılan tasarruflar, sonuçta halkımıza ve sağlık çalışanlarına olumsuzluk olarak yansımış, bu nedenlerle hayatlar kaybedilmiştir. Dün, hayat kurtarmak için Mehmetçik’ten göreve çıkan Havva hemşiremiz ve onun gibi görevleri için can veren bu vefakar insanlarımıza rahmet, sevdiklerine başsağlığı, yaralı olan hemşiremize ve ambulans şoförüne acil şifalar diliyoruz”

Mehmet Özkardaş, hükümete sağlık ve sağlık çalışanları üzerinden tasarruf yapmaktan ve mazeret üretmekten vazgeçerek, gerekli adımları atma çağrısı yaptı.