Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, dövizdeki artış ve bunun piyasaya olumsuz yansımalarının sabit ve dar gelirli vatandaşları döviz borçlarını ödeyemez duruma getirdiğini vurguladı.

Özkardaş yazılı açıklamasında, hemen hemen tüm özel okulların dövize endekslendiği; ev, araba ve diğer taksitlerin dövizle olduğu ülkede hükümetin seyirci kalmasının kaosları hızlandıracağını savundu.

Özkardaş, “Bir çok özel okul, çalışanlarına düşük ücret ve TL üzerinden ödeme yapmasına rağmen (ücretlerin düşük olduğunu,çalışanlara yaptıkları sosyal sigorta yatırımlarının genelde asgari ücret üzerinden yapılmasından anlıyoruz) okul harçlarını döviz üzerinden almaları haksızlık ve ülke gerçekleriyle bağdaşmamaktadır” dedi.

Son yedi yılda alım gücünün en az yüzde 50 eridiğini, dar ve sabit gelirliler, küçük esnaf, emekliler ve özel sektör çalışanlarının yoksulluğa, borç batağına ve kaderine terk edildiklerini kaydeden Özkardaş, “Göç Yasası'nın kaldırılmasına karşı çıkanlar ve HP'yi ortadan kaldıranlar, hükümet olmanın gücünü yandaş istihdamlara kullanmaya devam etmektedirler” dedi.

Kıb-Tek ve Kooperatif Merkez Bankası’na yapılan istihdamları eleştiren Özkardaş, müdür, müsteşar atamaları ve görevden almalarla yaratılan müşavirler ordusunun ise bu hükümet döneminde zirveye ulaştığını savundu.

Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası ile ülkenin tek seçim bölgesi olma  sözlerinin yıllardır tutulmadığını da kaydeden Özkardaş, “Son yapılan birkaç seçimde halkın verdiği mesaj dahi yerini bulmamıştır. Bunca olumsuzluklara, halkın verdiği mesaja rağmen  siyasiler ve yandaşları yine koltuk ve  seçim, halk ise işsizlik ve  geçim derdindedir” diye ekledi.