Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş,  yeni kurulacak hükümetten dar gelirlilere, emeklilere ve asgari ücretlilere alım güçlerinin bir kısmının telafisi için seyyanen (eşit miktarda) zam yapılmasını talep etti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, yeni hükümetten, Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer  Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı kaldırmasını da talep etti.

Özkardaş, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuya istihdam edilenlerin yıllardır alamadıkları tazminatlarının ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının verilmesi talebinde de bulunurken, Maaş İntibak Yasası Tasarısı’nın da yasallaşması gerektiğini kaydetti.

Özkardaş, “Bunların yapılması, özellikle emekten yana olduğunu iddia eden bir partinin hükümet olduğu dönemde lütuf değil, etik açısından da gereklilik ve zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Sabit ve dar gelirlilerin yıllardır maaş artışı almadıklarını, sürekli hayat pahalılığı ve döviz yükselişi nedeniyle alım gücünün yarısından fazlasını yitirdiğini belirten Özkardaş, "Az maaş alana daha çok vereceğiz!" diyenler; sigorta çalışanına ve emeklisine 25 TL verirken müsteşarlarına 130-150 TL vermişlerdir” dedi.

Özkardaş “göç yasası” olarak nitelendirdiği yasa kapsamında kamuya girenlerin aleyhine olan Anayasa’ya aykırı ayrımcılığın devam ettiğini öne sürdü.

Özkardaş, bir gün arayla  31 Aralık 2010'da işe girenle, 1 Ocak 2011 tarihinde işe girenler  arasında yüzde 40'a varan bir maaş farkı olduğu gibi, sosyal haklarında da büyük eşitsizlikler bulunduğunu belirtti.