Devrim Demir

Uzun yıllardır yakalandığı amansız hastalık kansere yenik düşen Özlem Savoğlu, önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Daha önce bir kez kanseri yenen Savoğlu,  hastalığının tekrarlaması ile yıllardır kansere karşı mücadele ediyordu.

Başsavcılıkta yaklaşık 7 yıl tercümanlık yapan Özlem Savoğlu’nun ölümü ülke genelinde büyük üzüntü yarattı.

Lefkoşa İsmail Safa Camii’nde öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan genç kadını ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı.

ozlem-savoglu-cenaze-1024x682.jpg

Cami avlusu dolup taştı

Özlem Savoğlu’nun cenaze törenine çok sayıda avukat ve savcı katıldı. Savoğlu’nun sevenleri cami avlusuna sığmazken, anne Şerife Savoğlu’nu teselli etmek mümkün olmadı. Taziyeleri güçlükle kabul eden Savoğlu ailesi kızlarının gidişini kabullenemedi.

Cenaze boyunca kızının tabutu başında gözyaşı döken acılı anne Şerife Savoğlu’nun, “Çıkarın kızımı onun burada ne işi var, yakışmaz buraya” sözleri yürekleri burktu.

Anne Şerife Savoğlu, kızının tabutunun konduğu cenaze aracına sarılarak defnedileceği yere kadar cenaze aracına sarılarak yürüdü.

Özlem Savoğlu ölümü ile ardında anne, babası ve kardeşi Cem’i gözü yaşlı bıraktı.

Son mesajı yürek burktu

Özlem Savoğlu yıllardır kansere karşı tepkisini saçlarını kazıtarak gösteriyordu. Arkadaşları tarafından çok sevilen ve kanserle mücadele konusunda paylaşımları ile sosyal medyada simge haline gelen Savoğlu’nun son mesajı “lanet olsun kanser, beni yalnız bırak” oldu.

ozlem-savoglu-cenaze1-1024x682.jpg