Malta’da yapılan Lions Akdeniz Konferansı’na, KKTC Lions Kulüplerini temsilen Birlik Başkanı Ezcan Özsoy katıldı.

Birlikten verilen bilgiye göre, su sorunu, enerji ve mültecilerin göçünün irdelendiği Akdeniz Konferansı sonrasında, Akdeniz konferansı Yönetimine aday olan PDG Selva Ülgen’in olması ve 2018 Yılı konferansının Türkiye'de gerçekleşmesi için yapılan oylamayı da Türkiye kazandı.

Ezcan Özsoy konferansla ilgili şunları kaydetti:

“Gerek Türkiye gerekse ülkemiz Lions Kulüpleri için girişilen yoğun kulis çalışmaları sayesinde elde ettiğimiz kazanımlar Türk Lions Çoğul Yönetim Çevresi Yetkililerinin raporlarına da konu olması göğsümüzü kabarttı.

Özellikle Lefkoşa Türk Belediye Evleri Engelsiz Çocuk Parkı Projemize LCIF Lions Clubs International Foundation Başkanı Geçen Dönem Uluslararası Başkanı PIP Joe Preston ve geçici Bölge (Provisional Zone )statüsü almamıza yönelik destek arayışımızda Gelecek Dönem Başkanı olacak olan 1. Başkan Yardımcısı VIP Bob Corlew'le görüşmelerimizde bizlere destek veren Uluslararası geçmiş Dönem Direktörleri başta Oya Sebük, Hayri Ülgen ve Nesim Levi ile MD 118 Konsey Başkanı Banu Tüzgiray ve Konsey üyeleri Ismet Özer Balta, Ayşen Ağma, Yavuz Demirkan ile Konferans Görevlisi Selva Ülgen ile Türk Delegasyonundaki dostlar sayesinde olumlu sözler aldık...

Bu arada Mayıs ayında gerçekleşecek olan Ortadoğu Konferansına katılmamız için ev sahipliği yapacak olan Lübnan’dan ve gelecek yıl Mısır’ın İskenderiye kasabasında gerçekleşecek olan Akdeniz Konferansına da Mısır'dan davet aldık.”

1459002491.jpg

1459002748.jpg