Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit  ve beraberindeki parti yetkilileri  “yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının üzerine gidilmesi ve temiz topluma ulaşılması” için başlattıkları temaslar çerçevesinde bugün Polis Genel Müdürü Süleyman  Manavoğlu’nu ziyaret etti.

Özyiğit’e TDP Genel Sekreteri Asım İdris ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Burhan eşlik etti.

Özyiğit, ziyareti öncesinde Polis Genel Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, bugüne kadar ele alınmamış konuları ele almakta kararlı olduklarını söyledi.

Bugüne kadar “Yapanın yanında kaldığını” söyleyen Özyiğit, “Her kurumla yaptığımız görüşmede kendilerine göre bir takım eksikliklerden söz ediyorlar. Ya da olanaksızlıklar nedeniyle zamanında bu olayların üzerine gidilemediğinden yakınıyorlar” diye konuştu.

Bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyebileceklerini dile getiren Özyiğit, T&T Şirketinin denetlenmesi için öngörülen 11 milyon 500 bin TL’yi “bu topluma atılan bir kazık” olarak niteledi.

Eğitimden sağlığa pek çok alanda sorunlar yaşandığını söyleyen Özyiğit,  bu ve bunun gibi konuların üzerine gidileceğine, birilerine devlet olanaklarının peşkeş çekildiğini iddia etti.

Ülkedeki tüm şaibeli konuların üzerine gidecek bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Özyiğit, polise şikayet edilip dosyanın savcılığa aktarılmasını beklemeden başsavcılığın söylenenleri ihbar kabul ederek harekete geçeceği bir sisteme geçilmesini istedi.

Bugünkü görüşmede, Polis Genel Müdürüne yolsuzluk, rüşvet ve usulsüzlükler için ne yapıldığını soracaklarını söyleyen Özyiğit, “Bir kökten temizlik başlattık, bu kökten temizlik her alanda sürdürülüp sonuçlanıncaya kadar TDP halk adına bu görevi yürütecek” dedi.