Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte oluşan olumlu havanın somuta da yansımaya başladığını kaydetti.

Özyiğit yazılı açıklamasında, bu çerçevede liderlerin geçtiğimiz günkü görüşmesinde birtakım kararlar alındığını belirterek, “Süreç iyi başladı, iyi de gitmektedir. Temennimiz ve beklentimiz sürecin sonunun da iyi bitmesi ve erken, kalıcı ve adil bir çözümün bulunmasıdır” dedi.

Özyiğit, Liderlerin geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri görüşmede aldıkları kararların ve yaşanan gelişmelerin siyasi irade ve niyet olması halinde ilerleme kaydedileceğinin somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Gelişmeler olumlu olmakla birlikte, bu havanın ‘çözüm kesin oldu’ olarak algılanmaması gerektiğini de kaydeden Özyiğit, bu konuda daha yürünecek çok uzun yol olduğunu ifade etti.

Olumlu ilerleyen ancak zor ve çetin olduğu aşikar olan bu süreçte iki taraftaki çözüm ve barış güçlerinin liderlere yardımcı olmalarının çok önemli olduğunu belirten Özyiğit, “Çözüm ve barış güçleri, Kıbrıs’ta çözümsüz geçen her günün tüm Kıbrıslıların zararına olduğu gerçeğinin farkında olarak, çözüm sürecinde liderlere yardımcı olmalıdırlar. Bu hem bir gereklilik, hem de sorumluluktur” ifadelerini kullandı. 

TDP olarak adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün bulunması adına üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını, bu çerçevede Güney’deki siyasi partilerle de işbirliği süreci başlattıklarını belirten Özyiğit, AKEL ile kurulan ortak komitenin çalışmalarına başladığını ifade etti.

TDP Gençlik Örgütü’nün de bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Güney’deki AKEL Gençlik Örgütü EDON ve DISY Gençlik Örgütü NEDISY ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten Özyiğit, o görüşmelerde de iki toplumun kaynaşmasına yardımcı olacak, iki tarafın birbirini daha iyi anlamasına yardımcı olacak bir dizi etkinlik yapılmasının karara bağlandığını söyledi.