Deniz Abidin

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yeni Bakış'a yaptığı açıklamada, ülkede erken seçim için geç kalındığını, ciddi bir yönetim boşluğu olduğunu söyledi. Özyiğit, devleti yönetenlerin elde ne kaldıysa peşkeş çekme dışında iş yaptığının görülmediğini belirtti. Özyiğit, ülkenin her tarafına köy gezileri düzenlediklerini ve halkı dinlediklerini ifade ederek, vatandaşın, ülkenin içinde bulunduğu durumdan bıkıp usandığını kaydetti. Özyiğit, genel seçimin üzerinden iki buçuk yıl geçtiğini hatırlatarak, ülkeyi yönetenlerin halka verdiği hiçbir şey olmadığını belirtti. Özyiğit, alım gücünün korkunç bir şekilde düşmekte olduğuna vurgu yaparak, halkın borcu borçla kapatmaya çalıştığını söyledi. Asgari ücretin sefalet ücreti olarak kaldığını belirten Özyiğit, hükümetin yeni ücreti belirlemekten uzak olduğunu kaydetti.

Özyiğit: Asgari ücret sefalet ücreti olarak kaldı

"Asgari ücret bir an evvel baştan düzenlenmeli” diyen Özyiğit şunları söyledi:

“Sefalet ücreti olacak şekilde değil, kaliteli bir yaşam sürdürülmesi yönünde belirlenmeli. Bunun yanında ülkenin her sektöründe sorun var. Üretici ürün bedelini alamadı. Bakan ger kalan ödenecek diyor. Dövizdeki dalgalanmalar yüzünden korkunç denilecek şekilde kayıplar var. Kooperatife biriken çok borç var. Devlet bu konularla ilgilenmiyor, çözüm yolları üretmiyor. Bunlar yanında süt üreticisi perişan, Küçük baş hayvan üreticisi sütü çoğaltmaya çalışırken, gerekli kurumlar hayvancının sütünü almıyor. Narenciye ise ağaçta kaldı. Ukranya ve Kuzey Irak pazarında sıkıntılar yaşandı. Hükümet buna da seyirci kalıyor"

"İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı"

Özyiğit, Tıp Haftası'na girildiğini belirterek, sağlıkta denetimsizliğin hat safhada olduğunu söyledi. Özyiğit, ülkede kürtaj cinayetleri işleniyorsa birçok sağlık sorunu çözülemiyorsa, devleti yönetenlerin de bu cinayetlere ortak olduğunu kaydetti.

Devletin sağlık alanında gerekli desteği vermediğine dikkat çeken Özyiğit, sağlık konusunda da özele peşkeş çekilmekte olduğunu söyledi. Özyiğit: "İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamlı" dedi. Eğitimdeki sorunlara da değinen Özyiğit, "Yıl bitti, sorunlar hala bitmedi" diyerek, Bakan'ın mevcut üniversitelerin kalitesini yukarıya çıkarmak yerine yurt dışında birilerine "buyurun siz de gelin"dediğini anlattı. Özyiğit, eğitim sisteminin çok plansız olduğunu belirterek, eğitimde kalitenin yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.

"Halkın iradesine saygısızlık"

Özyiğit, trafikte de sorunların oldukça fazla olduğunu ifade ederek, son dönemde yurt dışından gelen kişilerin trafik konusunda eğitilmesi gerektiğini kaydetti. Özyiğit, şöyle devam etti: "Erken seçim diye bir niyetleri görünmüyor. Meclis'te üçü bir yerde gidip de dönmemek korkusuna kapıldı. Ancak bu halkın iradesine saygısızlıktır. Ülkede yerel seçimden sonra özellikle de Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra irade değişti"

Özyiğit, TDP olarak bu süreçte politikalarını şekillendirmek için var gücüyle uğraştıklarını belirterek, "erken seçim ne kadar erken olursa halkın yararına olacaktır" dedi.