Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle yaklaşık bir buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 15.00’te başlayan toplantıya Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile beraberlerindeki heyetler katıldı.

Akıncı, görüşmede parti başkan ve yetkililerine Kıbrıs konusunda başlayan yeni müzakere süreciyle ilgili bilgi verdi.

Görüşmenin ardından parti başkanları basına açıklamada bulundu.

ÖZYİĞİT: “ASLOLAN ARTIK BU ÜLKENİN YENİDEN BİRLEŞMESİ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, Akıncı’nın seçilmesiyle başlayan olumlu atmosferin kısa sürede çözüm ve barış sürecine yansıdığını belirtti.

Süreç içerisinde daha hızlı mesafe kat edileceğine ve yarım asrı aşkındır devam eden sürecin sonuçlanacağına olan inancını belirten Özyiğit, bugünkü toplantıda Akıncı’nın görüşmelerle ilgili bilgi verdiğini anlattı.

Özyiğit şöyle devam etti:

“Önemli olan bu yeni dönemi hep birlikte izlemek, değerlendirmek ve yeri geldiğinde katkı koymak. Çünkü aslolan artık bu ülkenin yeniden birleşmesi ve iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı bir federal yapıyı bir an önce kurmak. Bu doğrultuda kendileri çalışmalarını sürdürecek biz de katkı koymaya devam edeceğiz.”