Eniz Orakcıoğlu

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit,  Ombudsman Emine Dizdarlı'nın yayımladığı Erecan raporuyla toplumu aydınlatmak adına önemli bir adım attığını vurguladı.

Cemal Özyiğit, “Sayın Ertuğruloğlu’nun bu hırçın tavrı ipliğinin pazara çıkmış olmasındandır. Bu bağlamda öncelikle Sayın Ombudsman’ı kutlamak gerekiyor. Ombudsman, gözümüze sokarcasına hepimize bu ülkedeki devlet kurumlarının başındaki yöneticilerin yetkilerini sonuna kadar nasıl kullanabileceğini ve bu halkı nasıl aydınlatabileceğini, halkın, kamunun haklarını nasıl koruyabileceğini gözler önüne seriyor. Bu bağlamda son derece önemli bir örnek teşkil etmektedir. Bizde kendisini bugün bir heyetle ziyaret ediyoruz ve arkasında da bir temiz toplum operasyonu başlatıyoruz. Ardından ise, Yüksek Mahkeme, Başsavcılık, Polis gibi kurumları da ziyaret edeceğiz. Artık bu ülkede hiç bir şey gizli kalmamalı ve kimsenin yaptığı, yediği yanına kar kalmamalı. Bizim ısrarla üzerinde durduğumuz nokta bu çerçevededir” dedi.

“Bakanlar Kurulu ve Başbakan da suçlu”

Özyiğit, sözlerine şu şekilde devam etti; “Ombudsmanın Ercan raporunda açık ve net bir şekilde hizmet bedelinin  Ercan'ı işleten  şirket tarafından ödeneceğine yönelik  en küçük bir bilginin olmadığı görülmektedir. Hatta Tahsin Bey de bunu bildiği için bu paranın ödenmesiyle ilgili TC Büyük Elçiliği’nden talepte bulundu ve ret cevabı aldı. O olmayınca konuyu Bakanlar Kuruluna götürdü ve Bakanlar Kurulunun desteği aldı. Burada desteği veren Bakanlar Kurulu ve Başbakan da suçlu duruma düştü. Bu ülkede denetçi kurumlar vardır, kaldı ki Maliye Bakanlığı’nın da teftiş inceleme kurulu vardır. Niye bu kurullar ve kurumlar denetlemiyor da yurtdışından para vererek başka kurumlar tutmaya çalışıyorsunuz ve ülkeyi zarara sokuyorsunuz? Bu konuyla ilgili de biz TDP olarak önümüzdeki günlerde meclise bir araştırma açılması için dilekçe sunacağız. Bu konu enine, boyuna araştırılmalı ve gerçekler net bir şekilde ortaya çıkmalıdır.”

“Başbakan ve meclis başkanı müdahale etmeli”

Özyiğit; Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun meclis kürsüsünden Ombudsmanı eleştirmesine Meclis başkanı ve başbakanın müdahale etmemesine de tepki gösterdi.  Ertuğruloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Başbakanın ve meclis başkanının bu konuya müdahale etmesi gerekirdi. Şebeke iddiaları ile ilgili sayın başbakanın olaya müdahil olup şebekelerin kim olduğunu öğrenmesi ve suç duyurusunda bulunması gerekirdi. Sayın başbakandan bu konuda ses çıkmıyor. Üstelik bu söylemler meclis çatısı altında oluyor ve bu noktada Meclis Başkanının da müdahale etmesi gerekirken ses çıkarmıyor. Bu saatten sonra bu konuda da bir komite oluşturulması ve komitenin de gereğinin yapması gerekir.”

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi