Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit,  Ankara’da dün sabah Barış Miting’inde meydana gelen iki ayrı patlama sonucu 90’ı aşkın kişinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce kişinin de yaralanması nedeniyle Türkiye halkına başsağlığı diledi.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre mesajında, yaşananların insanlık adına, kardeşlik adına utanç verici’ olduğunu belirten Özyiğit, “Hiçbir ülke, bu tür olayları hak etmiyor. Siyasal amaçlar uğruna insanlar ölüyor, insanlık ölüyor” dedi.

Kobane’ye insani yardım götürmek için Suruç’ta toplanan gençlere yapılan saldırıdan sonra dün de Ankara’da sendika ve sivil toplum örgütlerinin organize ettiği barış, demokrasi mitingine “faşizan bir saldırı yapıldığını” belirten Özyiğit, “Birileri kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye’yi kaosa sürüklemekte hiçbir sakınca görmemektedir. Ama bilsinler ki ‘inadına barış’, ‘inadına demokrasi’ diyenler asla yılmayacaklar ve vicdandan yoksun anlayışlar amaçlarına ulaşamayacaklar” ifadelerine yer verdi.
  
Bu tür olayların, kimseye bir şey kazandırmadığını, daha demokratik bir Türkiye’nin oluşmasını da engellemekte olduğunu belirten Cemal Özyiğit, “Türkiye’de barışın egemen olması, demokrasinin öne çıkması ve tüm halkların en temel insan haklarından özgürce yararlanacağı bir düzen en büyük arzu ve beklentimizdir” dedi.

Yaşanan olayların Türkiye’yi geriye götürecek potansiyelde olduğunu belirten Özyiğit, tamamen suçsuz, günahsız insanların ölümüne yol açan bu ortamın sonlandırılması gerektiğini, hiçbir siyasal hedef ve hırsın tek bir insan hayatından daha değerli olmadığını kaydetti.