Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede ekonominin kötüye gittiği, sağlık ve eğitim başta olmak üzere, tüm sektörlerde ciddi sorunların yaşandığı, yapılanlardan hesap sorulmadığı, adaletin ve eşitliğin olmadığı bir düzen olduğunu, sorunlara çare üretmesi gereken hükümet partilerinin birinin kurultay, diğerinin ise bakan değişiklikleri ile uğraştığına dikkat çekti.  

Bu düzenin artık değişmesi gerektiğini, toplumun da özellikle son 2 seçimde bunun mesajını net bir şekilde verdiğini belirten Özyiğit, “Adalet ve insan haklarının geliştiği, sivilleşme ve demokratikleşmenin tam anlamı ile hayat bulduğu, toplumun onuruyla refah içinde yaşabileceği bir düzen kurmak şarttır. TDP olarak bunun mücadelesini vermekteyiz. Halkımızla birlikte bu değişimi yapmakta kararlıyız” dedi.

TDP Karaoğlanoğlu örgüt kongresi yapıldı. Genel Başkan Cemal Özyiğit, Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler, Parti Meclisi üyesi Ayşe Öztabay, MYK üyesi Elif Görem Gümüşmaden ile örgüt üyelerinin katıldığı kongrede, Başkanlığa Zühre Özkaracan getirilirken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Turan Özdilek, Eray Ezilmez, Ünsal Öztorun, Zeki Soyadlı, Naciye Çeler, Mustafa Zerman.

"Sorunlar acil çözüm bekliyor”

Ülkede ekonomiden üretime, sağlıktan eğitime, turizmden yargıya kadar hiçbir şeyin yolunda gitmediğini belirten Özyiğit, birçok vaatlerle işbaşına gelen ve çözüm üretmesi gereken CTP-UBP Hükümeti’nin ise tıpkı geçmiş hükümet gibi, henüz halk yararına icraat yapmadığını vurguladı.

Birçok vaat içeren ve takvimlendirilen CTP-UBP hükümet programında ilk 3 ay içinde yapılması öngörülen icraatların büyük bölümünün hayata geçirilmediğini belirten Özyiğit, kayıt dışı ekonomi ile mücadele için eylem planı, üreticilere destek verilmesi, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlem ve denetimlerin artırılması, DAÜ Yasası gibi konularda verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti.

“TDP ülkenin geleceğinde etkin bir rol alacaktır"

Özyiğit, görüş, düşünce ve politikaları halkın geniş kesimlerinden onay bulmaya başlayan, yeni katılımlar ve ülke genelinde kurulan yeni örgütlerle birlikte güçlenen, yenilenen vizyonu ve genişleyen kadroları ile TDP’nin ülkenin geleceğinde mutlaka etkin bir rol alacağını vurguladı.  Özyiğit; “Halkımızdan aldığımız destek ve güçle yolumuza emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. TDP bu ülkenin aydınlık geleceğinde mutlaka öncü rol oynayacaktır” dedi.