Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) ile Demokrat Partili (DP) yetkililerin, söylemde başka, icraatta başka davrandıklarını belirterek, ‘Göç Yasası’ olarak bilinen “Kamu Çalışanları’nın Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’  ve Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) mağdurları konusundaki gelişmelerin bunun en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

CTP ile DP’li yetkililerin ‘Göç Yasasına’ karşı çıkarak sendikalarla hemfikir olduklarını söylemelerine rağmen, iş icraata gelince adım atmaktan kaçtıklarını, aynı şekilde CTP’nin KTHY mağdurlarına vaatler verdiğini, ancak icraatta yine adım atılmadığını belirten Özyiğit, bu durumu ‘samimiyetten yoksun’ ve ‘iki yüzlülük’ olarak niteledi.   

Muhalefette olduğu dönemde Göç Yasasını eleştiren, eylem yapan örgütlere destek veren, emekten yana olduğunu iddia eden CTP’nin bir yıldır hükümetin büyük ortağı olduğunu, ancak, vaatten öteye bir icraat yapmadığını belirten Özyiğit, “Eğer muhalefette başka, hükümette başka davranırsanız, bu halk size nasıl güvensin” diye konuştu.

“Emek düşmanlığı”

‘Eşit işe, eşit ücret’ prensibini ayaklar altına alan Göç Yasası’nın çalışanlar arasında ekonomik ve sosyal eşitsizlik yarattığına, genç neslin göç etmesine olanak sağladığına dikkat çeken Özyiğit, emekten yana olduğunu savunan CTP’nin bu tavrının emek düşmanlığı olduğunu vurguladı. Sözkonusu yasanın geçtiği dönemde, muhalefette olan DP’nin de bu yasaya karşı çıktığını anımsatan Özyiğit, şimdi hükümette olan bu iki partinin sergiledikleri tutumla gerçek düşüncelerini ortaya koyduklarını belirtti.

“Sizi tutan mı var…”

Meclis Başkanı, Başbakan ve CTP Genel Sekreteri’nin Göç Yasası’nın aksaklığından bahsederek düzeltilmesi gerektiğini, İLO Sözleşmeleri ile Anayasa’ya aykırı ve fakirleştirme yasası olarak nitelendirdikleri bu yasanın kabul edilemez olduğunu  söylediklerini belirten Özyiğit, “Hükümet siz, çoğunluk da sizde, gerekli adımları niye atmıyorsunuz.  Sizi tutan mı var” ifadelerini kullandı.

“KTHY mağdurları…”

KTHY mağdurlarına destek belirten Özyiğit, sorunun ivedi çözümü ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu. KTHY’nin, bilgisiz, beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler tarafından bilerek ve isteyerek batırılarak, peş keş çekildiğini, çalışanların sokağa atıldığını, 2010 Cumhurbaşkanlığı seçimi uğruna KTHY çalışanlarının ikinci kez mağdur edildiklerini anımsatan Özyiğit, Ercan’ın özelleştirilmesiyle birlikte çalışanların üçüncü kez mağdur edildiklerini kaydetti.